Vereniging in de kijker - Koninklijke Harmonie Trouw aan Kunst MOERBEKE - ATEMBEKE

C21

Vereniging in de kijker - Koninklijke Harmonie Trouw aan Kunst MOERBEKE - ATEMBEKE

4
Ingezonden foto
 

Eén van de oudste verenigingen in Geraardsbergen vinden we terug in deelgemeente Moerbeke. De lokale harmonie bestaat immers sinds 1900 en werd opgericht door de toenmalige onderpastoor De Pril.

Zoals de meeste verenigingen heeft ook de harmonie hoogtepunten en laagtes meegemaakt. Maar één ding is zeker, het feit dat de vereniging de twee wereldoorlogen heeft doorstaan bewijst dat ze steeds is blijven verder leven in het hart van de mensen. Ondanks heel moeilijke periodes heeft ze steeds weer de draad kunnen oppikken.
De titel "Koninklijke Fanfare" werd toegekend in 1962.  In 1966 werd een trommelkorps uit de grond gestampt. 15 jonge meisjes gaven in hun mooie wit-roze plunje meer kleur en stijl aan de muziekvereniging. Enkele van de jonge meisjes ruilden hun trommelstokken voor de twirlstick en in 1984 werd het majorettenkorps "De Camelia's" geboren. De jeugd kreeg en krijgt nu nog altijd alle kans. Guy Vanden Herrewegen was amper 17 toen hij in 1985 het dirigeerstokje in handen kreeg. Hij legde de lat beetje bij beetje hoger. Momenteel zwaait zijn neef Nicky met het stokje. Toen hij een paar jaar terug de muzikale leiding overnam was hij net geen tiener meer. Ook nu gaat het ongedwongen naar een hoger niveau.
Metamorfose
Op het einde van vorige eeuw heeft de muziekvereniging een complete metamorfose ondergaan.
Het bestuur werd doorgedreven verjongd en wat eerder bestempeld werd als de "Fanfare van Honger en Dorst", groeide uit tot een heus harmonieorkest dat moderne en beter in het oor klinkende muziek op de pupiter legt.  
Hiermee was de toon gezet naar de huidige bezetting die uitpakt met een uitgebreid repertoire voor jong en oud. Al die jaren blijft het voornaamste streefdoel samen musiceren om de stress van de voorbij werkweek van zich af te schudden. Immers, op vrijdagavond wordt er steevast gerepeteerd. Elke week wordt door muzikanten en bestuur enthousiast gewerkt aan de verdere uitbouw in muzikale vaardigheid.  
De resultaten mogen er best wezen. In het voorbije decennium werd meerdere malen met succes deelgenomen aan het provinciale muziektornooi en hoewel de sky de limit is, zijn de muzikanten heel fier geklasseerd te zijn in tweede afdeling.  
Het geklasseerd zijn opent een aantal deuren waardoor op uitnodiging optredens en concerten in Nieuwpoort, Koksijde en Oostende werden gegeven. Door de modernere en meer dynamische aanpak is de vereniging duidelijk de goede weg ingeslagen. De muzikale organisaties in het Arjaantheater met lokale beroemdheden, met Sabine Tiels en niet in het minst met Koen Crucke werden zeer geprezen.
Trappisten
Dat de boog niet altijd gespannen moet staan vinden we terug in hun jaarlijkse trappistenavond op de laatste zaterdag van juli. Dan wordt traditioneel in het gezellige kader van het Koetshuis een trappistenavond georganiseerd.  De vereniging gaat er prat op alle trappistenbieren te kunnen voorschotelen.

Naast de alom gewaardeerde Nederlandse en bejubelde Belgische dranken waren na een huzarenstukje vorig jaar ook de twee Oostenrijkse trappistenbieren voorhanden.  Nu wordt alles gedaan om muzikaal omlijst de trappist uit de VS te kunnen aanbieden.
Geena Lisa
Noteer alvast 26 april want dan is er opnieuw een spektakelstuk gepland.In een concert met als thema “Back to the 80’s” worden weer alle registers open getrokken.
Niet minder dan Geena Lisa zal er een gastoptreden geven.
Contact
Mocht u interesse tonen om deel uit te maken van de groep, neem gerust contact. Referenties kunt u zeker vinden op de webstek www.harmonie-moerbeke.be of op hun facebook-pagina.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 feb 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief