GERAARDSBERGEN - ‘I’m a Lover Not a Fighter’

C21

GERAARDSBERGEN - ‘I’m a Lover Not a Fighter’

Dsc03422
Ingezonden foto
 

Vrijdagnacht voerden de jongsocialisten en Kurt De Loor (Vlaams parlementslid, sp.a en geestelijke vader van de campagne) actie  tegen zinloos geweld op fuiven. “Met de positieve boodschap ‘I’m a Lover Not a Fighter’, counteren we zinloos geweld door  positieve beelden. De fuifgangers  tonen dat geweld op fuiven niet kan en geven het goeie voorbeeld door een foto te nemen waar de vriendschap en het plezier van af spettert. Voor de jongsocialisten  moet Geraardsbergen een veilige stad voor de jeugd zijn” zegt Stijn De Bock, voorzitter van de jongsocialisten.

“De jongsocialisten baten een fotostand uit, de kiekjes worden geprojecteerd op een groot scherm en kunnen de jongeren kunnen deze  delen via facebook. Hierdoor kunnen ze hun statement tegen zinloos geweld naar hartenlust delen met vrienden-feestgangers en het engagement verspreiden op sociale media”  licht Melis Yalçin toe.  Met Valentijn in het verschiet zijn de jongsocialisten echter niet verantwoordelijk voor de liefdesverklaringen aan onze fotostand” glimlacht Celien De Gauquier, covoorzitter van de jongsocialisten.
“Onze actie is noodzakelijk want in de media worden we bijna dagelijks  geconfronteerd met vormen van zinloos geweld. Bovendien voelen 8 op 100 van de Belgen zich onveilig. De factoren die bijdragen tot die onveiligheid op fuiven zijn divers zoals domme vechtpartijen, nutteloze boze blikken, overbodige scheldpartijen , zinloos uitgelokte discussies.” zegt Emma Van der Maelen.
 De jongsocialisten tonen samen met de jonge fuifgangers dat een fuif met enkel vriendschap en plezier een feest is  voor iedereen. “een fuif dat een echt feest is, is het beste medicijn tegen de onveiligheid op fuiven. Veilig fuiven in Geraardsbergen is voor ons een prioriteit!”  besluiten de jongsocialisten.
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 feb 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief