GERAARDSBERGEN - Samen op stap met iemand die psychisch niet goed in zijn vel zit? Doen!

C21

GERAARDSBERGEN - Samen op stap met iemand die psychisch niet goed in zijn vel zit? Doen!

Jg
Ingezonden foto
 

Voor wie psychisch niet goed in zijn vel zit, is het niet altijd eenvoudig om de vrije tijd ingevuld te krijgen. De drempel om alleen naar de film te gaan of een terrasje te doen is te hoog. Dingen samen kunnen doen met een vrijwilliger kan (een deel) van de drempelvrees wegnemen.

Ziekenzorg CM organiseert samen met Centrum Geestelijke Gezondheidszorg Zuid-Oost-Vlaanderen het project Op-Stap in de ruime regio Aalst, Geraardsbergen, Ninove, Zottegem, Oudenaarde en Ronse, gericht op personen met psychische problemen die hun vrije tijd niet ingevuld krijgen.
 
We zoeken vrijwilligers die actief en dynamisch zijn, goed kunnen luisteren op een discrete
manier, oog en respect hebben voor eigen grenzen en die van een ander en die andere mensen op hun gemak kunnen stellen.
Als vrijwilliger ga je samen met iemand met psychische problemen op regelmatige basis actief iets doen. Zo zoekt de ene persoon iemand om mee naar een optreden gaan, een ander gaat liever eens een terrasje doen of wil eens samen gaan wandelen.
 
Een vrijwilligster getuigt: ‘Vrijwilligerswerk is niet altijd een makkelijke, maar wel steeds een dankbare "job". Je krijgt geen salaris, maar wel de voldoening iemand te kunnen helpen. En bovendien kom je met andere levenservaringen in aanraking, dus het leert je relativeren op elk gebied. Iedereen is tenslotte anders, en dat op zich is een boeiend gegeven...
Om eerlijk te zijn: "Als ik de lotto win - voldoende - : dan geef ik mijn job op en stop ik nog meer tijd in deze vrijwilligerswerking!”
 
Geïnteresseerd? Op-Stap, Heide Govaert, Ziekenzorg CM, 053 76 16 54
 
Vorming op 10 maart (avond), 15 maart (hele dag) en 24 maart (avond).
 
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 feb 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief