GERAARDSBERGEN - Publieksprijs Nekka wedstrijd gaat naar Wally en de technisch werklozen

C21

GERAARDSBERGEN - Publieksprijs Nekka wedstrijd gaat naar Wally en de technisch werklozen

Img_7828
Ingezonden foto
 

Zaterdagavond stond in de Arenbergschouwburg te Antwerpen de finale van de Nekka wedstrijd op het programma. Uit meer dan 100 groepen stonden 7 finalisten uit België en Nederland op het podium om een vakjury te overtuigen dat zij in de voetsporen van oa. Yevgueni en Hannelore Beendert kunnen treden.

Frontman Steffen van Wijmeersch, voormalig voorzitter van het Geraardsbergse jeugdhuis De Ressort en in het artiestenwereldje beter bekend als Wally, stond er met zijn technisch werklozen als enige Oost-Vlaming op het podium. Hun sfeervolle set, tussen accordeon en trompetgeweld werd met zoveel goesting gespeeld dat weinig mensen de benen konden stilhouden. Rond 23u30 was het aan de jury en het publiek om te beslissen wie het meest in de smaak viel. Tot grote vreugde van de groep kaapte Wally en zijn technisch werklozen de publieksprijs weg. “We hadden van de publieksprijs een doel op zich gemaakt”, vertelt Steffen. “Je doet het in de eerste plaats om mensen in vervoering te brengen met je muziek en zo’n prijs is een blijk van herkenning.” 
 
Door het winnen van de publieksprijs mag de groep deze zomer op het Dranouter festival nogmaals bewijzen dat ze uit het juiste hout gesneden zijn om het te maken. “We stonden in het verleden al tweemaal op het denderend KLEIN stadsfestival in Geraardsbergen tussen grote namen en het lijkt ons nu een uitdaging om ook op Dranouter te bewijzen dat we echt wel goesting hebben om met onze muziek mensen in vervoering te brengen.”
Waarschijnlijk zal het niet enkel bij het Dranouter festival alleen blijven de komende maanden, dus hou zeker deze jongens in de gaten!
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 feb 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief