De stad GERAARDSBERGEN is een buurtinformatienetwerk rijker met de het BIN-Z Centrum

C21

De stad GERAARDSBERGEN is een buurtinformatienetwerk rijker met de het BIN-Z Centrum

Img_3781
v.l.n.r. Chris Temmerman, korpschef Jurgen De Landsheer, burgemeester Guido De Padt, Walter Van Noten en Eric Martens
 

 

Woensdag werd het charter ondertekend door de coördinatoren Walter Van Noten Chris Temmerman en Eric Martens, burgemeester Guido De Padt en korpschef Jurgen De Landsheer. Dit is het tweede BIN in Geraardsbergen.
Burgemeester Guido De Padt: “Dit is een mooi resultaat van de inspanningen van een aantal voortrekkers. Zonder hun inzet zou het niet gelukt zijn. Ik wil deze mensen dan ook uitdrukkelijk bedanken”.
Korpschef Jurgen De Landsheer is ook blij met het initiatief. “Het is een feit dat het aantal inbraken of inbraakpogingen zichtbaar daalt binnen de zone waar een buurtinformatienetwerk aanwezig is: preventief werken is altijd beter en werpt zijn resultaten af”.
Walter Van Noten is coördinator van het BIN. “Het is niet de bedoeling dat we als buurtbewoners nu politieagent gaan spelen, wel is het de bedoeling dat we verdachte zaken gaan doorgeven aan de politie die dan op hun beurt die informatie gaan verspreiden via een SMS-systeem. Er is al heel wat belangstelling van zelfstandigen en in de komende weken gaan we dan ook zieltjes gaan winnen voor dit project. Er is trouwens ook een groot luik van het charter dat ook spreekt over preventieve tips die we via de politie aan onze leden zullen geven”.
Het toepassingsgebied van het BIN-Z heeft betrekking op de centrumstraten van de stad. De drie coördinatoren zitten verspreid over het centrum en met de aansluiting als co-coördinator van een horeca-uitbater vanop de markt is volgens Walter een duidelijk voordeel, want op die manier wordt de horeca er ook duidelijk bij betrokken.
Eén belangrijk verschil met andere buurtinformatienetwerken is dat er naast een politiebeambte (i.e. Christophe Hernou) ook een stadsambtenaar aangeduid is om het BIN mee op te volgen, vooral om de administratieve rompslomp van de coördinatoren te ontlasten. “Dit past volledig in onze participatiegedachte om dichter bij de burger te staan. Steff De Vos fungeert reeds als contactpersoon voor de dorpsraden, waarvan we er nu acht opgericht hebben en ik ben overtuigd dat hij ook deze taak tot een goed einde zal brengen”, aldus nog burgemeester De Padt.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 feb 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief