GERAARDSBERGEN - Zingen met een kleurrijk waterorgel en vliegen met Panamarenko

C21

GERAARDSBERGEN - Zingen met een kleurrijk waterorgel en vliegen met Panamarenko

_dsc3135
Foto: © Jimmy Godaert
 

Vorige zaterdag werden overal in Vlaanderen de deuren van de Kunstacademies wagenwijd open gezet voor de dag van het Deeltijds Kunst Onderwijs.Ook in Geraardsbergen werden de bezoekers door leerlingen en leerkrachten getrakteerd op een programma met voorstellingen, workshops en een tentoonstelling.

In de voormiddag volgden een vijftiental zesjarigen een workshop waarin initiatie woord, muziek en beeldende kunst gecombineerd werden tot een creatieve ontdekkingstocht van het werk van Panamarenko. De kinderen leerden de kunstenaar en zijn werk kennen en bouwden zelf een vliegtuig.
Voor de voorstelling 1 pot nat zat de pas gerenoveerde theaterzaal afgeladen vol. Een tweehonderdtal toeschouwers genoten van een programma met woord, muziek en zang.
Jacob Surdiaucourt, leerling piano, had een gedicht op muziek gezet. Dat werd gezongen door 51 jonge leerlingen uit de samenzangklas en begeleid door een klein ensemble. De leerlingen verrasten het publiek door op zelfgemaakte kazoo's te spelen. Het geheel werd afgesloten met het lied van de dag ‘Kunst boven water’ dat werd begeleid door een kleurrijk waterorgel.
In de namiddag konden bezoekers deelnemen aan verschillende open lessen op de zolder van de afdeling Beeldende Kunst. Mama's, papa's en soms ook opa's hebben genoten van het samen creëren, knutselen en boetseren.
De volwassenen van het atelier keramiek werkten van 13u tot 17u live in het atelier en toonden werken in het thema van de dag van het DKO, ‘Kunst boven water’.
Voor meer info en fotomateriaal kunt u mailen naar kunstacademie@geraardsbergen.be

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 feb 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief