Leerlingen Okan klas TISJ GERAARDSBERGEN te gast bij TOPradio Data

C21

Leerlingen Okan klas TISJ GERAARDSBERGEN te gast bij TOPradio Data

Dscn8126-001
Ingezonden foto
 

De OKAN klas “Onthaal klas voor Anderstalige Nieuwkomers” van het Technisch Instituut St.-Jozef uit Geraardsbergen kwam kennis maken met de werking bij TOPradio Data. De OKAN klas is er voor leerlingen die onlangs in Belgie zijn aangekomen. Op school is er aandacht voor Nederlands, maar ook sport, techniek en wiskunde komen aan bod. Deze klas vertegenwoordigt meerdere nationaliteiten. De leerlingen zijn oa afkomstig uit Indonesie, Duitsland, Cuba, de Filippijnen, Thailand en Jamaica.

Deze jongerenleerden op een leuke manier omgaan met de verschillende factoren waarmee het radiogebeuren gepaard gaat, want muziek komt immers niet zomaar uit je radio.Zo was er de kennismaking met de studioapparatuur, waaronder de mengtafel, micro, zender, antenne en computers. De leerlingen doken zelfs de opnamestudio in voor het opnemen van enkele reclamespotjes over de OKAN klas en de opendeurdag van de school. Ze kregen eveneens 2 uur zendtijd aangeboden waarbij ze zichzelf op de radio voorstelden en de luisteraars begroetten, sommigen in hun eigen landstaal. Muzieklijsten werden onder begeleiding samengesteld.

Tussendoor was er ook tijd voor lekkere ontbijtkoekjes, chocolade, eitjes en fruitsap. De leerlingen waren enthousiast en vonden het een leuke ervaring.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 mrt 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief