GERAARDSBERGEN - “NOT Johnny Cash”, te gast bij Komlamour op 30 maart

C21

GERAARDSBERGEN - “NOT Johnny Cash”, te gast bij Komlamour op 30 maart

Apeconcert_not_j_cash_30_03_2014

Voor één keer wordt het aperitiefconcert het Wilde Westen in de Komlamour. Een optreden met jail- en train songs, love songs en modernere covers van Johnny Cash. “

De groep “NOT Johnny Cash”, ontleende zijn naam aan de uitspraak: “Hello, I’m Johnny Cash” waarmee de zanger zijn shows begon. Een oldtimer zanger/leadgitarist, een acoustische gitaar, een contrabas en een drummer werden de bezetting van de tributeband. De originele songs van Cash werden noot voor noot geleerd en er kwam snel een June Carter zangeres bij, NOT June Carter natuurlijk. Johnny Cash had The Tennessee Three als band, zij hebben nu The Tennessee Four.
De band speelt enkel nummers die Cash gedaan heeft, dus songs van 1953 tot zijn overlijden in 2003. De playlist omvat de “Country Cash, de Rocker Cash, de Gospel Cash, de American Records Cash”. De coverband speelt de originele arrangementen zo getrouw mogelijk, met respect. Soms met een moderne groove. Het blijkt dat een breed publiek Cash’s songs graag hoort, misschien door zijn outlaw image, zijn typische sound, zijn sprekende teksten, of is het door de film “Walk the Line” ?
Vanaf 2011 speelt de groep nu ook het volledige optreden dat Cash deed in de gevangenis San Quentin 1969 en in 2013 startte de groep met het herdenken van het 10 jarig overlijden van Cash in hun show, de geschiedenis van zijn songs met een woordje duiding en mèt visuals.
Het concert gaat door op zondag 30 maart 2014 om 11.30 u ( deuren 11.00 u) in de Komlamour , Astridlaan 126 te Geraardsbergen. Ingang 10 euro met zoals gewoonlijk een gratis glaasje Cava.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 mrt 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jimmy GODAERT | 29 nov 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief