GERAARDSBERGEN - Grootschalige verkeerscontole

C21

GERAARDSBERGEN - Grootschalige verkeerscontole

Naamloos

Vrijdag voerde de lokale politie Geraardsbergen/Lierde in samenwerking met de Vlaamse Belastingsdienst en de Douane een verkeerscontrole uit langsheen de Astridlaan te Geraardsbergen en de Steenweg te Lierde. In totaal namen 23 personeelsleden van de diverse diensten deel aan de actie.

'Doel van de controle is bestuurders met achterstal inzake verkeersbelasting en penale boeten uit het verkeer te halen" geeft korpschef De Landsheer aan.
In totaal werden 2085 voertuigen gecontroleerd. De Vlaamse Belastingsdienst maakte 28 processen-verbaal op voor achterstallige verkeersbelasting. In totaal werd 11.058,37 euro onmiddellijk geïnd. Van drie bestuurders werd het voertuig in beslag genomen tot de achterstallen worden vereffend. De douane inde bij 11 bestuurders 7.814,24 euro aan achterstallige penale boeten
"Verkeersveiligheid is een prioriteit binnen onze dagelijkse werking", zegt korpschef Jurgen De Landsheer. "Wij zorgen tijdens deze acties enerzijds voor de veiligheid van het controledispositief en we controleren voornamelijk op gordel, gsm, alcohol, verzekering, keuring en de reglementering inzake zwaar vervoer. "
 
56 bestuurders werden aan een ademtest onderworpen, 1 bestuurder legde een positieve ademtest af. Verder werden 18 processen-verbaal opgemaakt voor diverse verkeersinbreuken zoals het niet dragen van de veiligheidsgordel, gsmgebruik achter het stuur, inbreuken tegen de regelgeving van het voorlopig rijbewijs, niet in orde zijn met de technische controle en niet inschrijving. 1 voertuig werd in beslag genomen omdat de bestuurder geen geldige keuring en verzekering kon voorleggen. 1 bestuurder kreeg proces-verbaal voor illegaal wapenbezit.
Tot slot diende één vrachtwagenbestuurder onmiddellijk 660 euro te betalen omdat de remmen van zijn oplegger niet werkten, zijn voertuig werd getakeld.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 mrt 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief