Daniel Fearon van het Sint-Catharinacollege in GERAARDSBERGEN gaat door naar de halve finale van de BBC and Telenet Public Speaking Awards

C21

Daniel Fearon van het Sint-Catharinacollege in GERAARDSBERGEN gaat door naar de halve finale van de BBC and Telenet Public Speaking Awards

Daniel_fearon
Ingezonden foto
Zaterdag vond de kwartfinale van de BBC and Telenet Public Speaking Awards plaats. Deze prestigieuze Engelse welsprekendheidwedstrijd, die in België al voor de zevende keer wordt georganiseerd, gaat op zoek naar de beste Engelse spreker van België. 98 leerlingen streden voor een fel begeerd ticket naar de halve finale, maar slechts 30 onder hen stromen door. Daniel Fearon van het Sint-Catharinacollege in Geraardsbergen wist de jury te overtuigen van zijn talent. Op 29 maart zal zijn spreekvaardigheid opnieuw getest worden tijdens de halve finale.
 
Voor het zevende jaar op rij starten Telenet en BBC Worldwide de zoektocht naar de beste Engelse spreker tijdens de BBC and Telenet Public Speaking Awards. De BBC and Telenet Public Speaking Awards is een wedstrijd  die jongeren tussen 16 en 20 jaar de kans geeft om zich te bekwamen in het spreken in het openbaar (in het Engels) en hun mening te geven over actuele onderwerpen die jongeren van vandaag bezig houden. Voor deze zevende editie van de Awards is er een nauwe samenwerking met Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet en alle onderwijskoepels.
 
Net als tijdens de voorrondes bereiden de kandidaten over een bepaald onderwerp een speech voor die vijf minuten mag duren. Die dragen ze dan voor aan een jury (waarin onder andere radiomaker Jan Hautekiet, Vlaams acteur Karel Deruwe en zangeres Jo Lemaire zetelen) en publiek. Daarna legt een question team tijdens een vragenronde de studenten het vuur aan de schenen. De jury evalueert de kandidaten op presentatie, inhoud en argumentatie.
 
Tijdens de kwartfinale op zaterdag 15 maart wist Daniel de gerenommeerde jury te overtuigen met zijn speech “Unplug from technology”. Samen met 29 andere kandidaten bereikt hij de halve finale die plaatsvindt op 29 maart in het ICC in Gent.
 
De halve finale gaat door op 29 maart 2014 in het ICC Gent. Daar zullen tien deelnemers geselecteerd worden om door te stromen naar de finale.
Deze nationale finale vindt plaats op zaterdag 26 april 2014 in San Marco Village, te Schelle. Na een intensieve week van trainingsessies en workshops over debatteren en spreken in het openbaar zullen tien finalisten in aanwezigheid van Jonathan Brenton, de Britse Ambassadeur, en minister Pascal Smet strijden voor de titel van ‘Best Public Speaker’.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 mrt 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief