GERAARDSBERGEN - Schenking cheque voor opvangcentrum ‘Huis 13’

C21

GERAARDSBERGEN - Schenking cheque voor opvangcentrum ‘Huis 13’

Dsc_0008
Foto: © Jimmy Godaert
 

In kader van Music for Life organiseerde Jh De Ressort vzw een activiteit ten voordele van het goede doel. Het jeugdhuis schonk een cheque van €350 aan het Geraardsbergse opvangcentrum voor thuisloze mannen. Aan de schenking werd een rondleiding voor de jeugdhuisjongeren gekoppeld met uitleg over de werking. Het opvangcentrum ‘Huis 13’ is gelegen nabij het station.

Het opvangcentrum biedt plaats aan 10 mensen die om de één of andere reden op straat beland zijn. Mensen die geen huis hebben , geen inkomen, niemand bij wie ze terecht kunnen en vaak alle vertrouwen in zichzelf verloren. Mensen die geen aansluiting vinden in de samenleving. Achter veel tegenslagen zit een persoon met waarden en talenten. Mensen met humor, mensen die lekker kunnen koken voor de groep, mensen die heel zorgend zijn naar anderen toe. De begeleiders zoekt samen met hen naar aansluiting met de samenleving. Aansluiting met anderen die voor hen belangrijk kunnen zijn. Bijvoorbeeld familie of kinderen. Aansluiting met zichzelf. Een positief zelfbeeld.
Met de opbrengst van het jeugdhuis De Ressort willen zij een extraatje aanbieden aan de bewoners. Dingen doen die het leven kleur geven. Bijvoorbeeld: bij elke verjaardag trakteren zij met taart voor de groep. Met kerst wordt voor elke bewoner een cadeautje voorzien onder de kerstboom. Elk jaar doen zij een daguitstap of een kort verblijf aan zee. Het centrum merkt op dat het voor de meeste de eerste keer is dat ze op vakantie kunnen of dat het al heel lang geleden is dat iemand aan hun verjaardag dacht.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 mrt 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief