Asielbeleid Maggie De Block levert GERAARDSBERGEN 57.000 euro extra op

C21 Css

Asielbeleid Maggie De Block levert GERAARDSBERGEN 57.000 euro extra op

Carolinedepadt2012-1
Foto: © Jimmy Godaert
 

Door het beleid van staatssecretaris Maggie De Block daalde de voorbije twee jaar het aantal asielaanvragen en moeten er bijna geen asielzoekers meer doorgestuurd worden naar de OCMW’s. Dit is een besparing waardoor Maggie De Block nu extra geld kan uittrekken voor de OCMW’s zodat leefloners sneller naar een job kunnen begeleid worden. De beslissing van Maggie De Block levert Geraardsbergen zo ongeveer 57.000 euro extra middelen op.

Caroline De Padt, provincieraadslid (Open Vld) en kandidaat voor het Vlaams parlement “Maggie De Block (Open Vld) heeft de voorbije jaren een vrij strikt maar ook zeer menselijk asielbeleid gevoerd. Daar zijn vriend en vijand het over eens. Het resultaat mag er zijn: minder asielaanvragen en snellere procedures. Het beleid van de staatssecretaris zorgt ook voor een serieuze besparing: eerder gaf Maggie De Block al eens 175 miljoen euro terug aan de schatkist.”
Deze keer heeft Maggie De Block ervoor gezorgd dat het geld van de nieuwe besparing de OCMW’s gaat. Concreet verhoogt ze het bedrag dat de federale overheid terugbetaalt aan de OCMW’s voor de leeflonen, met 5 procent. Omgerekend naar Geraardsbergen komt dit neer op ongeveer een extra OCMW-budget van 57.000 euro.
Open Vld Geraardsbergen wil dat deze middelen aangewend worden voor het beter activeren van leefloners. Een job is nog altijd de beste sociale bescherming. Dit levert twee keer winst op: voor de cliënt die niet langer afhankelijk is van een uitkering en een inkomen verwerft dat hoger is dan het leefloon en voor het OCMW dat op die manier opnieuw tijd kan vrijmaken om te investeren in de begeleiding van andere cliënten die vaak meer omkadering nodig hebben.
De Geraardsbergse liberalen pleiten ervoor om op die manier meer in te zetten op het onderhoud van de deelgemeenten.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 apr 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief