GERAARDSBERGEN - BC 3.7 met toptalent in de rangen

C21

GERAARDSBERGEN - BC 3.7 met toptalent in de rangen

_dsc5939
Foto © Jimmy Godaert
 

Vorig jaar werd de boksclub ‘BC 3.7’ opgericht, zij trainen in het voormalige slachthuis van Viane. De club werd gesticht door Sven Gysel en coach Olivier De Staerke en heef t de 21 jarige Belgisch kampioen Igor Gysel in de rangen. Igor startte 5 jaar geleden met boksen en pas sinds vorige maand neemt hij deel aan competities. In deze korte periode wist hij zich tot Vlaams en Belgisch kampioen bij de nieuwelingen in de gewichtsklasse tot 91 kilogram te kronen. Dit is voor Igor maar het begin van zijn carrière want hij traint nu al samen met de Belgische ploeg en droomt ervan deel te nemen aan de Olympische Spelen als amateur-bokser.

Maar ook het piepjonge bokstalent Milan Van Lierde (8) uit Geraardsbergen traint bij de club. De jongen lijkt wel in de wieg gelegd voor sport. Het kereltje was een begenadigd voetballer die ooit liefst 205 goals in één seizoen scoorde. . Maar Milan sloeg een andere weg in en raakte in de ban van boksen. Hij stopte zelfs met voetballen om zich helemaal op de bokssport te kunnen concentreren.
Hij traint nu enkele keren per week heel intensief in de boksclub BC 3.7 in Viane. Daar wordt Milan goed omringd en bereidt hij zich ook voor op demonstratiekampen. Wedstrijdboksen mag in België pas vanaf 14. Maar Milan wil zolang niet meer wachten ‘om in het echt’ te boksen en wil binnen twee jaar een match kampen in Ierland.
 
Momenteel bestaat de club bestaat momenteel uit een 30 tal leden en is familiaal en multicultureel ingesteld. Er kan gebokst worden op elk niveau van recreant tot professioneel, iedereen is welkom in de club. De enige voorwaarde is dat er serieus en keihard getrainde wordt want een uitstekende conditie is de basis van de bokssport.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 apr 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jimmy GODAERT | 24 feb 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 21 feb 2024
Jimmy GODAERT | 21 feb 2024
Jimmy GODAERT | 16 feb 2024

archief