GERAARDSBERGEN - Toeristisch seizoen opende met een knaller op zondag

C21

GERAARDSBERGEN - Toeristisch seizoen opende met een knaller op zondag

Opening_toeristische_seizoen_20143
Ingezonden foto
 

Zondag opende de stad Geraardsbergen feestelijk het nieuwe toeristische seizoen. Voor het eerst vond gelijktijdig de Dag van de Mattentaart plaats. Dat bleek een goed idee: ondanks het twijfelachtige weer genoten heel veel mensen van de sfeer en het goedgevulde programma. Ruim 3.700 Padstappers wandelden langs de festiviteiten, en zo’n 500 leraren ontdekten Geraardsbergen tijdens hun jaarlijkse Klassedag voor leerkrachten.

De Belleman opende de feestelijkheden van op de pui van het oude stadhuis. Daarna volgde een druk bezochte kapittelzitting van de Broederschap van de mattentaart. Maar liefst 16 nieuwe gezellen werden opgenomen in de Broederschap. Deze zullen vanaf nu het lekkerste gebakje van de streek mee promoten.
 
Doorlopend was er voor elk wat wils: expo “Pelotonjargon” (nog tot 20 mei in de Permanensje),  opendeur van het nieuwe Huis Manneken-Pis, Gouden Paaseierenzoektocht voor de kleinsten, bakdemo’s mattentaarten, gratis testritjes op de elektrische fietsen, gratis proevertjes mattentaart en Geraardsbergse streekbiertjes ’t Muurken en Ghulden Cop, tentoonstelling “Den Grooten Oorlog” (nog tot 11 november in de Geraardsbergse musea, Collegestraat 26) En natuurlijk was ook de reuzenfamilie was van de partij.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 apr 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Jimmy GODAERT | 31 mei 2024

archief