Bart Moeyaert enthousiast ontvangen door de leerlingen van het derde jaar KA GERAARDSBERGEN

C21

Bart Moeyaert enthousiast ontvangen door de leerlingen van het derde jaar KA GERAARDSBERGEN

_dsc6243
Foto: © Jimmy Godaert
 

Op dinsdag mocht het KA één van Vlaanderens voornaamste schrijvers ontvangen. Bart Moeyaert verzorgde voor de leerlingen van het derde jaar een begeesterende uiteenzetting over zijn leven en werk.

Dat beiden voor de auteur steeds hand in hand gaan, bleek al uit de anekdotes waarmee hij zijn relaas begon. Hij beschreef hoe hij van zijn moeder “leerde dat je niet veel nodig hebt om veel te vertellen”, en hoe voor hem als kleine jongen een wereld van fantasie openging toen “Meester Hugo” hem leerde lezen. Van de eerste woorden “aap” en “school” ging het in de verbeelding van de jonge schrijver-in-wording al snel naar volledige liedjes en gedichten. Geanimeerd vertelde de auteur hoe zijn stiekeme schrijfsels uitgroeiden tot het manuscript van wat zijn eerste uitgegeven boek zou worden, Duet met valse noten. Ondanks de oorspronkelijke desinteresse van uitgeverijen en het scepticisme van zijn vader maakte Bart Moeyaert zijn droom waar: hij maakte van schrijven zijn beroep.

De leerlingen luisterden aandachtig, en de fijnzinnige humor van Bart Moeyaert maakte bij hen meer dan eens een lach los. Hij drukte hen ook op het hart om hun passie te volgen, en op zoek te gaan naar het beroep van hun leven – ook wanneer het een minder conventionele keuze betrof. Na afloop gingen de handen de lucht in: de leerlingen hadden duidelijk een hoop vragen voor de populaire schrijver. Zo vroegen ze zich af hoe het was om de koning als peter te hebben (Moeyaert is de zevende van zeven zonen, en kreeg volgens traditie Koning Boudewijn als peter aangewezen), maar vooral waren ze geïnteresseerd in hoe het was om schrijver te zijn. Was hij erg kritisch voor zichzelf, en werd hij wel eens jaloers op het werk van een andere auteur? Schreef hij liever proza of poëzie, en hoe wist hij wanneer een boek “klaar” is voor de lezer? Bart Moeyaert nam uitgebreid de tijd om alle vragen te beantwoorden, en werd na afloop getrakteerd op een welgemeend applaus.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 apr 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief