Naar een bundeling van alle initiatieven voedselbedeling in GERAARDSBERGEN.

C21

Naar een bundeling van alle initiatieven voedselbedeling in GERAARDSBERGEN.

Jome_davidlarmuseau_web-18
David Larmuseau

Vandaag kunnen kansarmen in Geraardsbergen voor voedselhulp terecht bij diverse initiatiefnemers. Volgens ocmw-voorzitter David Larmuseau betekent de beslissing de van ocmw-raad, de organisatie van die voedselsteun te laten coördineren en organiseren door het CAW, een goede stap in de richting van een eenvormige werking.

Geraardsbergen kent verschillende initiatieven die voedselhulp geven aan kansarmen. Zo worden vanuit het ocmw en Centrum voor Algemeen Welzijnswerk (CAW) crisispakketten bedeeld. Dit wordt momenteel gecoördineerd binnen het wijkcentrum De Poort. Sinds februari 2014 werd de voedselbedeling die vzw ‘De Toevlucht’ sinds 2003 organiseerde, overgenomen door het ocmw. Nog andere organisaties zijn ook actief op dit terrein.
De bundeling van alle initiatieven zal in de toekomst een oplossing bieden aan deze versnippering. OCMW Geraardsbergen heeft beslist na overleg met het CAW van Geraardsbergen om vanaf 1 mei 2014 de voedselhulp te coördineren. Hiertoe wordt één maatschappelijk werker gedurende één dag per week vrijgesteld.
Het CAW heeft de nodige kennis in huis vanuit hun ervaringen in de steden Aalst en Ninove, waar het ook instaat voor de voedselbedeling. Op die manier kan op termijn een eenvormige werking voor de Denderstreek tot stand komen.
Bovendien ziet het CAW de voedselbedeling als een vertrekpunt voor de verhoging van de zelfredzaamheid van kansarmen, wat volledig in de lijn ligt van de visie en de missie van het ocmw. Een derde pluspunt is dat het CAW, in tegenstelling tot het ocmw, beroep kan doen op gratis goederen van de Voedselbank.
Er zal met het CAW een jaarlijkse overeenkomst afgesloten worden. Een eerste afspraak is het rond de tafel brengen van alle bestaande initiatieven om een eenvormige werking uit te werken.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 apr 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief