GERAARDSBERGEN - Steve Claeys zijn racedroom wordt waarheid

C21

GERAARDSBERGEN - Steve Claeys zijn racedroom wordt waarheid

1
Ingezonden foto

Dat uitstel geen afstel is, dat wist Steve Claeys (40), wonende te Schendelbeke ook. Nadat hij vorig jaar in 2013 deelgenomen had aan een wedstrijd om gratis te kunnen racen op circuit met een Westfield in de Super 7 Trophy, en deze droom twee dagen voor de feitelijke wedstrijd aan diggelen werd geslagen door financiële problemen bij de organisatie, ging hij niet op zijn lauweren zitten.

Met een racelicentie op zak nam hij deel aan talloze Skylimit Events trackdays om zijn techniek en snelheid op de baan de verbeteren en dit onder het allesziende oog van testdriver.be die hem begeleiden en coachen op zijn weg naar zijn eerste wedstrijd.
2014 zou het jaar van de waarheid zijn. Het Geraardsbergse racing team onder leiding van Jan De Borre kocht een BMW E30 325 aan om mee deel te nemen aan het Belgian Gentlemen Drivers Club of kortweg BGDC. Een kampioenschap voor amateurs en autosport liefhebbers welke hun sport op een betaalbare manier willen beoefenen. Spijtig genoeg raakte de BMW niet tijdig race klaar en moest er uit gekeken worden naar een huurauto om ronde 2 van het BGDC kampioenschap op Circuit Zolder, mee te beslechten.
Op zondag 27 april, tijdens het New Race Festival werd dus de droom eindelijk waarheid. Eén jaar na de grote teleurstelling kon er geraced worden. De auto van dienst was een Renault Mégane, een voorwiel aangedreven wagen met 160PK onder de motorkap. Een basis racewagen, perfect om mee te leren racen en te genieten van een droom die in vervulling gaat. De 3 uren tellende wedstrijd werd gestart in 55ste postie van de 60 wagens in totaal en werd afgesloten in 34ste algemeen en 15de in hun klasse voor wagens tot 2L.
Het eindresultaat was niet belangrijk, wel de ervaring. "Ik heb schitterend genoten van dit moment en ik hoop dat dit een begin is van iets mooi. Bedankt aan alle mensen die me komen steunen zijn en deze dag tot een feest hebben gemaakt."
Steve zou graag zijn steun betuigen aan de bedrijven die hem momenteel steunen, zoals testdriver.be, fivercom.be, ugx-shop.com en debcom.be.
Wil je de avonturen van Steve volgen, dan kan dit via zijn eigen webpagina, www.steveclaeys.be of zijn facebook groep, https://www.facebook.com/groups/142737619237568
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 mei 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief