GERAARDSBERGEN wil energieneutraal worden

C21

GERAARDSBERGEN wil energieneutraal worden

Editiepajot-jimmy-godaert-energieneutraal-14052014
Foto: © Jimmy Godaert
 

De stad Geraardsbergen wil energieneutraal worden. Dit wil zeggen dat Alle energie moet dan in de stad zelf opgewekt worden uit hernieuwbare energiebronnen. Geraardsbergen is de eerste gemeente in Oost-Vlaanderen die aan de hand van wind, water en licht deze doelstelling wil bereiken. Ze krijgt daarbij ondersteuning van de provincie Oost-Vlaanderen die dit tegen 2050 in heel de provincie wil gerealiseerd zien.

Gedeputeerde Geert Versnick (Open VLD) benadrukt in zijn uiteenzetting dat er niet uitsluitend ingezet wordt op windenergie om de doelstellingen te realiseren. De provincie gaat voor Geraardsbergen gedetailleerd bepalen wat het potentieel is voor energie gewonnen uit wind, zon en water. Deze meting vormt de basis voor het project waarna erzal gepland worden in overleg met de bedrijven, burgers en verenigingen.
Burgemeester Guido De Padt (Open VLD) benadrukt het belang van inspraak. Waar het stadsbestuur de afgelopen jaren besliste om windmolens te weren in Geraardsbergen, dit om het unieke uitzicht in de streek niet aan te tasten gaan zen daarbij niets uitsluiten, ook geen windmolens. Maar er moet zeker rekening gehouden worden met het toeristisch karakter van de stad.
Doordat er nog geen concrete inplantingen van windmolens zijn, hebben de stad en provincie de kans om vanop een wit blad te starten met de plannen. Woensdag 21 mei is er om 19u30 een startvergadering in de Spiraal. Alle inwoners die interesse hebben in energie, klimaat en duurzaamheid zijn welkom.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 mei 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief