Luk Beekmans is de laureaat 2014 voor het Eremerk Graaf Boudewijn

C21

Luk Beekmans is de laureaat 2014 voor het Eremerk Graaf Boudewijn

Luc_b
Ingezonden foto
 
Tijdens zijn jongste bestuursvergadering verkoos Gerardimontium,de Geraardsbergse vereniging voor lokale geschiedenis: Luk Beeckmans (61) tot laureaat 2014.
Met de toekenning van het Eremerk Graaf Boudewijn,wil Gerardimontium op ostentatieve wijze uiting geven aan zijn waardering voor mensen of verenigingen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt of maken op het vlak van de verspreiding van de kennis van ons lokaal verleden of voor het behoud van ons cultuurhistorisch erfgoed.
De onderscheiding brengt de stichting van de stad Geraardsbergen in herinnering in 1068-1070 door Boudewijn VI,graaf van Vlaanderen. Ze bestaat uit een verpersoonlijkte en met redenen omklede oorkonde van A3-formaat en in kleur waarop de beeldenaar van Boudewijn VI met het wapenschild van het “Oude Vlaendren” prijkt.
Luk Beeckmans woont in Steenhuize-Wijnhuize maar is alles behalve een onbekende in Geraardsbergen waar hij,als vrijetijdsarcheoloog,meer dan eens in de kijker liep en onder meer met de vondst van fauna uit de ijstijd in de Gaver te Onkerzele.
De oorkonde zal aan de laureaat worden overhandigd op zondag 9 november 2014 tijdens het traditionele “Geschiedkundig Treffen” van Gerardimontium,dat dit jaar plaats heeft in “Villa Wilson” aan de Guilleminlaan te Geraardsbergen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 mei 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief