Keramist Marnic De Lange ontvangt het eerste GERAARDSBERGSE UNIZO authenticiteitslabel

C21

Keramist Marnic De Lange ontvangt het eerste GERAARDSBERGSE UNIZO authenticiteitslabel

_dsc7763
Foto: © Jimmy Godaert
 

Vandaag weet je als consument niet altijd meer zeker wat je koopt. Consumenten zijn meer dan ooit op zoek naar originele producten en willen daarvoor een authenticiteitsgarantie. En die vinden ze bij ambachtelijke ondernemers via het HIB-label. Het is voor consumenten vaak niet gemakkelijk om de ambachtelijke ondernemers en hun producten te onderscheiden van de industriële. Anderzijds is het voor deze ondernemers niet makkelijk op te boksen tegen de concurrentie van onder meer industriële producten. En de term ‘ambachtelijk’ is, in tegenstelling tot Frankrijk, in België niet beschermd. Iedereen kan zichzelf ‘ambachtelijk’ noemen. Daarom lanceert UNIZO het label Handmade In Belgium (kortweg HIB). Enkel wie aan de strikte criteria van het label voldoet, komt in aanmerking. Het is een jury van ondernemers en experts die dit label toekent.

Op maandag 19 mei 2014 reikte UNIZO-voorzitter Marie-Claire Henau het HIB-label uit aan Marnic De Lange van Keramiekatelier Den Boelover. Hij wordt zo de eerste Geraardsbergse UNIZO-ambassadeur van HIB.
Ambassadeurs kunnen op hun beurt andere vakmannen nomineren voor HIB-label. Zo moet de HIB-community op korte tijd uitgroeien tot een groep ondernemers met een herkenbaar label.
Marnic De Lange verdient dit label op basis van de ambachtelijke productie van keramische asurnen en serviesgoed. In zijn atelier fabriceert hij nog steeds alles eigenhandig. Van het draaien en glazuren tot het bakken in zijn zelfgebouwde ovens.
Enkel wie aan strikte voorwaarden voldoet, komt in aanmerking voor het label. Zo moet de ambachtelijke ondernemer zijn beroep in hoofdberoep uitoefenen, mag hij of zij maximum 20 werknemers in dienst hebben, moet het product minstens 50% ‘handmade’ zijn en deze producten een substantieel onderdeel van het assortiment uitmaken en heeft het product een zekere nutsfunctie en is het uniek in zijn soort.Vindplaats voor authentieke handgemaakte productent: www.handmadeinbelgium.com
Op zoek naar unieke, handgemaakte producten? Dan is dit de ideale vindplaats. Handmade In Belgium ontdekken betekent: authentieke vakmannen - en vrouwen vinden. Sommigen bekend, anderen niet. Maar wel steeds bemind. De vakmannen/vrouwen die het label Handmade In Belgium mogen dragen zijn stuk voor stuk gepassioneerde, trotse leveranciers van échte kwaliteit. Klik jezelf doorheen het fascinerende universum van Handmade In Belgium en geniet met volle teugen.
Kunstenaarsroute van Geraardsbergen: Bezoek het atelier van Marnic De Lange tijdens de kunstenaarsroute van Geraardsbergen op 24-25-29-31 mei en 1 juni 2014.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 mei 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief