GERAARDSBERGEN - Technisch Instituut Sint-Jozef print 3D

C21

GERAARDSBERGEN - Technisch Instituut Sint-Jozef print 3D

Tisj
Ingezonden foto
 

Het Technisch Instituut Sint-Jozef in Geraardsbergen volgt de spitstechnologie op de voet. Vorige maand haalden ze daar een heuse 3D-printer in huis! Daarmee kunnen de leerlingen nu zelf aan de slag: van ontwerp tot geprint, tastbaar resultaat duurt maar een druk op de knop. Je kan hiervan getuige zijn op de komende opendeurdag van 25 mei.

Spitstechnologie in huis
Een 3D-printer is een apparaat dat op basis van digitale tekeningen driedimensionale objecten kan produceren. Het object wordt eerst ontworpen met een 3D-tekenprogramma. Dit 3D-model wordt door de computer in verschillende lagen opgedeeld en doorgestuurd naar de printer, die het model laag per laag opbouwt.
Dat kan met bouwmaterialen zoals plastic, metaal, MDF en beton maar ook met voedsel en verf. Het gaat zelfs nog verder: men experimenteert tegenwoordig al met het 3D-printen van levende cellen om in de toekomst organen te kunnen maken.
Leerlingen enthousiast
Technisch adviseur Kris De Sutter: “Als technische school vinden wij het belangrijk om nieuwe tendensen op het vlak van productiemiddelen en –methoden op te volgen. Nu kunnen onze leerlingen van het TI Sint-Jozef kennismaken met deze gloednieuwe en veelbelovende technologie. En of ze enthousiast zijn!
De mogelijke toepassingen zijn zeer divers. Alle leerlingen, van het eerste tot en met het zesde jaar, kunnen er hun ei van Columbus mee uitbroeden. Dankzij het CAD-programma “Inventor” kunnen ze namelijk hun eigen 3D-modellen ontwerpen en doorsturen naar de printer. Op die manier worden werkstukjes of onderdelen daarvan vervaardigd en zelfs prototypes ontworpen.
Daarnaast kan deze technologie gebruikt worden om sterkte- en stabiliteitsstudies te ondersteunen en te concretiseren. Onze leerlingen van de richtingen industriële ICT en elektromechanica kunnen de techniek zelf van de printer bestuderen en, wie weet, zelfs aanpassen of verbeteren.”
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 mei 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief