GERAARDSBERGEN - Eenheid van leiding in stad én OCMW

C21

GERAARDSBERGEN - Eenheid van leiding in stad én OCMW

Dsc_0010
Ingezonden foto
 

Zoals in veel steden en gemeente wordt ook in Geraardsbergen een besparingsbeweging doorgevoerd en zullen stad en ocmw in de toekomst als 1 organisatie functioneren, met aan het hoofd 1 secretaris voor beide besturen.

Begin 2012 ging toenmalig ocmw-secretaris Wim Leerman aan de slag als stadssecretaris in Aalst. Dit was het moment waarop beslist werd over te gaan naar eenheid van leiding voor stad én ocmw. Naast haar bevoegdheden als stadssecretaris, krijgt Veerle Alaert er de zware taak als ocmw-secretaris bij.
Zo neemt zij de algemene leiding over de diensten, staat zij in voor de voorbereiding, de uitvoering en de evaluatie van het beleid en voor de interne controle op de werking van de diensten. Als secretaris is zij ook bevoegd voor het dagelijks personeelsbeheer en krijgt zij de leiding over de 380 medewerkers die in het ocmw tewerkgesteld zijn.
Die 380 medewerkers zijn tewerkgesteld in de 2 woonzorgcentra Denderoord en De Populier, de serviceflats de Maretak, het dienstencentrum De Maretak, het kortverblijf en dagverblijf Denderoever, het kinderdagverblijf Zonnestraal, het wijkcentrum De Poort, de sociale diensten én de administratie.
De beslissing tot eenheid van leiding sluit aan bij vergaande samenwerking stad/ocmw die momenteel voorbereid wordt. De schaalvergroting moet leiden tot een kostenbesparing. In dit kader wordt momenteel ook gesleuteld aan een nieuw dienstverleningsmodel om een betere en efficiëntere dienstverlening aan de bevolking te kunnen bieden.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 mei 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief