“Vlaanderen Feest!” geeft op 6 juli de aftrap van “GERAARDSBERGEN Jazzstad”

C21

“Vlaanderen Feest!” geeft op 6 juli de aftrap van “GERAARDSBERGEN Jazzstad”

_dsc8689
Foto: © Jimmy Godaert

Geraardsbergen is alom gekend voor z’n lekkere mattentaarten, z’n Muur en natuurlijk z’n Manneken-Pis. Maar daarnaast is Geraardsbergen ook en vooral een dynamische en veelzijdige stad met een breed aanbod aan cultuur en evenementen.

Om het volgende themajaar Geraardsbergen Jazzstad de aftrap te geven die het verdient, krijgt de 11 juliviering dit jaar een jazzy jasje aangemeten. Jazz floreert meer dan ooit. Logisch ook: jazz is tegelijkertijd zowel middel als voorbeeld van het voortreffelijk versmelten van verschillende culturen en stijlen: onder de noemer ‘jazz’ schuilt een breed scala aan muziekstijlen. Met Geraardsbergen Jazzstad wil de stad het komende jaar niet alleen lokaal aanstormend maar ook gevestigd jazztalent in de kijker zetten. Want beide zijn volop aanwezig in de stad.
Zo kwamen stadsgenoten Marc Godfroid en Lode Mertens eerder dit jaar volop in de belangstelling toen ze met het Brussels Jazz Orchestra maar liefst twee Grammy-nominaties binnenreven. Deze twee uitmuntende en internationaal erkende trombonisten blijven hun roots echter trouw en steunen dan ook met plezier Geraardsbergen Jazzstad. De aanwezigheid van de Kunstacademie zorgt daarnaast voor een constante aanwas van nieuw talent.
Vlaanderen Feest! gaat op 6 juli van start vanaf 14 uur met een boeken- en platenmarkt op de Abdijparksite, ter hoogte van het Koetshuis. Om 15 uur is het tijd voor de academische zitting op de zolder van het Koetshuis. Marc Van den Hoof, vader van vier waaronder acteur/presentator Adriaan, zal hier het panelgesprek leiden. Jarenlang was deze jazzcoryfee de producer, samensteller en presentator van het laatavondprogramma Jazz op Klara. Tijdens de academische zitting zal hij met zijn warme karakteristieke stemgeluid Marc Godfroid en Lode Mertens interviewen, en het publiek meenemen doorheen de wonderen van de jazzwereld.
Daarna staat een sublieme double bill op het programma. Nathalie Loriers wist al op jonge leeftijd een plaatsje te verwerven aan de top van de Belgische en internationale jazzscene. Met haar Trio brengt de ‘Leading Lady of Jazz’ lyrische nummers met hier en daar Zuid-Amerikaanse invloeden, van melancholisch tot licht opzwepend. Het octet Rebirth::Collective, opgericht in 2010 door Dree Peremans, functioneert als een kleine maar krachtige bigband. De acht getalenteerde solomuzikanten brengen nummers die evolueren van gevoelige ballades tot energieke uptempo’s met diepe grooves en spannende solomomenten.
De programmatie van deze twee kleppers maakt de affiche meer dan de moeite waard. De Abdijparksite rond het Koetshuis is ideaal voor een gezellige boeken- en platenmarkt en staat garant voor een gemoedelijk festivalsfeertje. Met bovendien gratis toegang geeft deze editie van Vlaanderen Feest! een memorabele aftrap aan Geraardsbergen Jazzstad.
Alle info op de cultuurdienst (054 43 72 85 of 87, cultuur@geraardsbergen.be) of bij de schepen van Cultuur Kristin Vangeyte (0478 43 59 56, kristin.vangeyte@geraardsbergen.be)
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 jun 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief