Duurzaam zomerplezier: Groene Sleutel en Blauwe Vlag voor het provinciaal domein De Gavers in GERAARDSBERGEN

C21

Duurzaam zomerplezier: Groene Sleutel en Blauwe Vlag voor het provinciaal domein De Gavers in GERAARDSBERGEN

Geraardsbergen_gavers
Ingezonden foto
 

Het provinciaal domein De Gavers in Geraardsbergen kreeg van de Bond Beter Leefmilieu en Toerisme Vlaanderen recent het Groene Sleutel-label voor de dagrecreatie. Het domein is al houder van het Groene Sleutel-label voor de camping en de jeugdherberg.

Ook kreeg het domein voor het derde jaar op rij de Blauwe Vlag voor de zwemvijver. Dit label staat garant voor duurzaam watertoerisme. De zwemvijver voldoet aan de strikte criteria, opgelegd door de Bond Beter Leefmilieu, op vlak van waterkwaliteit, milieu-informatie, milieubeheer en veiligheid.
"Toeristen en bezoekers die voor het provinciaal domein De Gavers kiezen, weten dat de natuur en het milieu met respect behandeld worden", zegt gedeputeerde Peter Hertog, bevoegd voor de domeinen. "Het domein heeft een milieubeleidsplan en milieubewuste medewerkers. We springen zuinig om met water en energie, doen aan afvalpreventie en sorteren ons afval. Onze gasten worden eveneens aangespoord tot milieubewust gedrag. Het domein heeft oog voor groenonderhoud, voldoende open ruimte en duurzame mobiliteit. Je kan dus, letterlijk en figuurlijk, spreken van een groen domein!"
Groene sleutel
Om het keurmerk van de Groene Sleutel te krijgen, moet men voldoen aan een hele reeks criteria voor energie, water en mobiliteit.
Door aan deze criteria te voldoen, is het domein erin geslaagd om in 2010 het eerste Groene Sleutel-label te behalen voor de camping. In 2012 werd het label behaald voor beide vleugels van jeugdherberg 't Schipken en dit jaar ontving het domein voor het eerst het label voor de dagrecreatie.
Het label wordt jaarlijks uitgereikt, het domein moet dus elk jaar opnieuw extra inspanningen leveren voor een beter milieu.
Blauwe vlag
Voor het derde jaar op rij kreeg het domein ook de Blauwe Vlag voor de zwemvijver. Dit label staat garant voor duurzaam watertoerisme. De zwemvijver voldoet aan de strikte criteria, opgelegd door de Bond Beter Leefmilieu, op vlak van waterkwaliteit, milieu-informatie, milieubeheer en veiligheid. Het label wordt eveneens jaarlijks toegekend, zodat het domein elk jaar nieuwe inspanningen moet leveren om het label te behouden.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 jun 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief