Is GERAARDSBERGEN een kindvriendelijke stad?

C21 Css

Is GERAARDSBERGEN een kindvriendelijke stad?

Foto1
Ingezonden foto
 

Geraardsbergen is gestart met een traject om dit te onderzoeken. Via vragenlijsten en gesprekken met kinderen en jongeren wil de jeugddienst zo een duurzaam beleid rond kindvriendelijkheid uitbouwen.

‘Het welbevinden van kinderen is de ultieme barometer voor een gezonde woonomgeving, een democratische gemeenschap en een goed bestuur’. Dat is het uitgangspunt van de Child Friendly Cities- beweging die zijn oorsprong vindt in een VN-conferentie in 1996. Waar het goed leven is voor kinderen, is het goed leven voor iedereen. 
Om te ontdekken hoe kindvriendelijk Geraardsbergen is, loopt er tot 31 augustus een vragenlijst. Thema’s zoals wonen, vrije tijd, veiligheid,… komen hier aan bod. Iedereen vanaf 15 jaar die in hun omgeving omgaan met kinderen (leerkrachten, ouders, welzijnswerkers, adviesraden,…) kunnen deze vragenlijst invullen. Ze is terug te vinden op www.despiraal.be/vragenlijst.  
 “Het traject is een voorbeeld van het integraal beleid dat de Stad wil voeren.” zegt schepen Van Trimpont. “Er werd een ‘platform kindvriendelijkheid’ opgericht met personeelsleden van verschillende stads- en ocmw diensten. Zij vinden namelijk veel raakvlakken met hun eigen werking. Zo is de hoofdprioriteit van het Meerjarenplan van Geraardsbergen “een veilige stad”, en dit belangt ook kinderen en jongeren aan.”
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 jul 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief