Padstappers GERAARDSBERGEN verwennen wandelaars met Natuurreservatentocht

C21

Padstappers GERAARDSBERGEN verwennen wandelaars met Natuurreservatentocht

Padstappers

Op zondag 28 september wordt er gewandeld in Geraardsbergen dóór en vóór de natuurreservaten van de regio. Deze wandelhappening wordt opnieuw uitgezet door de harten van prachtige natuurgebieden.

De organiserende vereniging - Padstappers Geraardsbergen - zorgt via zorgvuldig uitgepijlde omlopen voor een aaneenschakeling van diverse paadjes en wegeltjes door de prachtige natuurrijkdommen van onze regio.

Zoals steeds is er keuze uit diverse afstanden (7-10-16-22 en 32 kilometer). Voor iedereen staat “Het Hasseltbos” op het menu. Dit gebied - aan de grens van de stad - is een oase van rust en stilte en in deze tijd van het jaar echt de moeite waard. Dit natuurgebied is ongeveer 25 ha groot en ligt op de flank van de 77 m hoge Gapenberg. Momenteel wordt het beheerd door het Agentschap Natuur en Bos die van dit bos opnieuw een parkbos hebben gemaakt met diverse wandelpaden.

Vanaf 10 km staat het natuurreservaat “De Moenebroek” op het programma. In de winter een overstromingsgebied, in de drogere perioden een lust voor de zintuigen. In deze biotoop komen tal van zeldzame planten voor.

Wie kiest voor één van beide lange afstanden komt doorheen de het andere natuurreservaat, “Boelaremeersen”. Dankzij recente aankopen binnen dit reservaat vinden heel wat zeldzame vogels hier hun onderkomen. Meer zelfs, enkele vogels hebben hier hun thuis gevonden en winnen aan populatie.

Zoals je allicht weet is dit geen zoveelste betonwandeling, maar een natuurwandeling pur sang, zoals je ze bij de Padstappers gewoon bent. Het is alom bekend dat veld- en voetwegen en lang verloren gewaande paadjes steeds opnieuw opgezocht en gebruikt worden. Wie ooit bij de Padstappers wandelde ontdekte ongetwijfeld opnieuw paadjes uit lang vervlogen tijden.

 Starten kan tussen 7u30 en 15u. Deelname kost € 1,50 (verzekering en gratis gift inbegrepen). Onderweg voorzien we enkele rustposten, waar men even tot rust kan komen bij een natje en een droogje. In de aankomstzaal wachten dan weer ovenverse mattentaarten om de dag af te ronden. De aankomst dient om 18u bereikt.

Vertrek en aankomst zijn voorzien in de werkplaatsen van DERITO, gelegen op de hoek van de N8 en N42 te Ophasselt.

Voor meer info: www.padstappers.be of info@padstappers.be of 0479/41 09 20 (Kurt MARTENS).

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 sep 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief