GERAARDSBERGEN - Open dag bij SOS Wilde Dieren

C21

GERAARDSBERGEN - Open dag bij SOS Wilde Dieren

Editiepajot-ingezonden-sos-wilde-dieren-23092014
ingezonden

Op zondag 5 oktober kunnen dierenliefhebbers in het Geraardsbergse opvangcentrum voor vogels en wilde dieren ontdekken hoe het er achter de schermen aan toegaat. Eén keer per jaar opent SOS Wilde Dieren de deuren en verneem je er onder begeleiding van een gids alles over de werking van het centrum en uiteraard ook de vele dieren die er worden opgevangen en verzorgd.

SOS Wilde Dieren is een Vlaams opvangcentrum voor vogels en wilde dieren. Dagelijks worden er dieren binnengebracht. Beheerder Filip Berlengee: “Elke dag vangen we dieren op die het slachtoffer werden van het verkeer, uit een nest zijn, gevallen, tegen een raam zijn gevlogen of om een andere reden gewond zijn geraakt. SOS Wilde Dieren beschikt over de nodige ervaring, de aangepaste ruimtes en de kennis om de dieren de juiste zorgen toe te dienen, zodat ze later gezond en wel weer de vrije natuur in kunnen.”

SOS Wilde Dieren is voornamelijk actief in de Vlaamse Ardennen en het Pajottenland. “Wie een ziek of gewond dier vindt, kan ons altijd bellen of het naar het centrum brengen. Wij doen meteen het nodige,” aldus Berlengee. Jaarlijks worden zo meer dan 1000 wilde dieren opgevangen, waarvan er een aantal te bewonderen zijn tijdens de open dag: roofvogels, egels, schildpadden, nertsen, marters, uilen en nog veel meer. Een unieke kans dus om kennis te maken met de werking van een opvangcentrum voor wilde dieren.

Na het bezoek kunnen de bezoekers op het gezellige terras nog even nagenieten met een pannenkoek en een streekbiertje.

Praktisch

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 sep 2014
Jimmy Godaert
ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief