De eerste informatieavond voor jonge ouders in GERAARDSBERGEN

C21

De eerste informatieavond voor jonge ouders in GERAARDSBERGEN

Dsc_0707
Ingezonden foto
 

De ouders van de kinderen die in de eerste zes maanden van 2014 werden geboren, kregen op de eerste informatieavond van het OCMW een waardebon voor een bedrag van € 25. Zij kunnen deze bon inruilen bij de handelaars binnen Geraardsbergen. Er komt een bijkomende ondersteuning voor kinderen van kansarme gezinnen.

Elk jaar worden in Geraardsbergen 330 kinderen geboren. “De kinderen zijn de toekomst: niet alleen van onze families, maar ook van de onze samenleving,” zei ocmw-voorzitter David Larmuseau.  “Daarom heeft het OCMW-bestuur beslist om vanaf 2014 te voorzien in een geboorteondersteuning.” De ouders krijgen een waardebon die ze bij alle handelaren in de stad kunnen inruilen

 Die geboorteondersteuning is er voor elk kind. “Maar als OCMW vervullen wij ook een sociale functie”, vervolgt Larmuseau. “Daarom voorzien wij in een bijkomende ondersteuning voor de kinderen in kansarme gezinnen. In het stadscentrum van Geraardsbergen worden veertig procent van de kinderen geboren in kansarmoede en daaraan wil het OCMW structureel iets doen. We zijn volop bezig met de uitvoering van een samenhangende visie die tot doel heeft om alle kinderen gelijk aan de start te krijgen wanneer ze naar de eerste kleuterklas gaan.”

Op de eerste infoavond voor jonge ouders sprak An Vermeulen van het Centrum voor Kinderzorg en Gezinsindersteuning Den Boomgaard over De kracht van positief opvoeden. Vervolgens verduidelijkte ocmw-voorzitter Larmuseau een brochure met een overzicht van de diensten van het ocmw en de stad voor de kinderen. En op de receptie konden de aanwezigen kennis maken met verschillende kindgerichte diensten.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 sep 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief