GERAARDSBERGEN - Bib start Boekbaby’s met Kind en Gezin

C21

GERAARDSBERGEN - Bib start Boekbaby’s met Kind en Gezin

P_2021_20bib_20logo_20blauw

Ouders die vanaf oktober met hun 6 maand oude baby op consultatie naar Kind en Gezin gaan, zullen daar een boekenpakket van de bibliotheek ontvangen. Het project ‘Boekbaby’s’ kadert in de doelstelling van de bib om het lezen en voorlezen te bevorderen.

Schepen Vangeyte: ‘Studies hebben uitgewezen dat als kinderen, zelfs vanaf zeer jonge leeftijd, meer wordt voorgelezen, ze later beter presteren op het vlak van taalvaardigheid, lezen en rekenen. Hun schoolprestaties tijdens de lagere school blijken beter te zijn. Bovendien telt Geraardsbergen-centrum nogal wat kansarme kinderen. Voor hen vormt dit boekenpakket soms het enige contact met boeken en lezen. Op die manier heeft dit project ook een sociaal aspect’.

Op de leeftijd van 15 maanden ontvangen de ouders bij K&G dan weer een bon waarmee ze in de bib een tweede boekenpakket kunnen afhalen. Bibliothecaris Paul De Taeye: ‘Op die manier hopen we de ouders, zeker de kansarme ouders, te stimuleren om regelmatig naar de bib te komen voor meer voorleeslectuur’.
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 sep 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief