GERAARDSBERGEN - Rebus en de dag van de trage weg

C21

GERAARDSBERGEN - Rebus en de dag van de trage weg

2012-11-1120rebus20bij20oorlogsmonument
foto: © Jimmy Godaert

Voor sport- en bewegingsproject Rebus vormen trage wegen de verbinding tussen dorpen en wijken. Ze lopen over onverharde buurtwegen, loswegen en voetpaden…zodat de dreiging van gemotoriseerd verkeer niet kan zorgen voor onrust en onheil. Langs daar kan je naar een andere wijk, het volgend dorp, de school, het sportterrein, de bed- en ontbijtvoorziening, het bos…

Een doorlopende straat meer instappen

Maar zover zijn we nog lang niet. Zo zijn er heel wat doodlopende straten (voor auto’s) die vroeger wel doorliepen voor stappers en trappers. Maar hier was er dikwijls geen onderhoud of werden deze wegjes belemmerd, ingepalmd…

Rebus maaide en snoeide nu onlangs zo’n stukje ‘openbare weg’ in de Dendervallei in Overboelare: het Tweesporenbospad. Eerder legde de vereniging al een natuurpad aan bij den Bleek en bij de Maretak. Ook Natuurpunt is actief om bezoekers te verwelkomen in de natuurreservaten. En gelukkig zorgden de Padstappers altijd al dat een aantal waardevolle buurtwegen niet verloren gingen.

Een grote ‘openlucht sporthal’ voor alle dagen

Rebus wil met andere verenigingen en vrijwilligers en geëngageerde mensen doorwerken naar een volledig netwerk van veilige en autovrije verbindingswegen. Maak mee belemmerde buurtwegen vrij en werk mee aan een volledig herstel! Een grote ‘openlucht sporthal’ van stap- en fietspaden brengt op voor onze gezondheid, voor het milieu, voor rechtvaardige en deugddoende sociale contacten en voor de ontwikkeling van stad en streek.

Kom je het nieuwe en de vroegere paden mee instappen?

Afspraak: zondag 19 oktober om 10 uur aan Serviceflats ‘de Maretak’ Groteweg 27b voor een leuke tocht van zowat ruim zes kilometer. Breng je stapschoenen en je enthousiasme mee!

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 okt 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief