GERAARDSBERGEN - Jeugdtoneel De Paradijsvogels speelt ‘Ginds tussen de netels’

C21

GERAARDSBERGEN - Jeugdtoneel De Paradijsvogels speelt ‘Ginds tussen de netels’

Gindstussendenetels_webflyer72

Jeugdtoneel De Paradijsvogels speelt ‘Ginds tussen de netels’ van Dimitri Verhulst, in een regie van Geert De Vos, dit op Zondag 2 november 2014 in het Arjaantheater te Geraardsbergen om 15 uur en 19 uur.

Voor ‘Ginds tussen de netels’ heeft schrijver Dimitri Verhulst zich laten inspireren op het verhaal ‘Bloedbruiloft’ uit 1933 van de Spanjaard Federico Garcia Lorca. Hij verplaatst de handelingen naar een denkbeeldig Belgisch dorpje Urtica, de wereldhoofdstad van de brandnetels waar twee families al generaties lang een bloedige vete uitvechten.

De clan Delfosse bekampt de familie Muermans op leven en dood. En waarom? Afgunst over de grond, discussies over verkoopprijzen,…. Celeste Delfosse verwoordt het als volgt: ‘de waarde van een leven loopt hier gelijk op met de prijs van een vierkante meter’.

Wanneer Celestes zoon Cedric op trouwen staat met Emelyne, een jonge vrouw die ‘iets’ gehad heeft met Leon Muermans en ze dan nog op haar trouwplechtigheid wegloop voltrekt zich alweer een drama in het dorp…

 Met deze productie nemen zij deel aan de  ‘ Gulden Spot’, een tornooi georganiseerd door Opendoek, met als doel de toneelprestaties van jongeren te waarderen en de kwaliteit te stimuleren. In dit tornooi kunnen verschillende categorieën nominaties worden toegekend voor verdienstelijke zoals groepsprestaties, mannelijke of vrouwelijke bij- of hoofdrol, regie, vormgeving en bijzondere theaterelementen uit de opvoering.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 okt 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief