PVDA GERAARDBERGEN stelt alternatief begrotingsplan voor

C21

PVDA GERAARDBERGEN stelt alternatief begrotingsplan voor

Naamloos

Er is een alternatief voor de harde besparingen die de verschillende regeringen ons willen opleggen, zegt de PVDA. De linkse partij stelde daarom haar eigen alternatieve plan op: het Cactusplan. De lokale afdeling van de PVDA in Geraardsbergen stelt het plan op vrijdag 28 november voor in De Koning van Engeland in Zarlardinge.
 
"De pensioenleeftijd wordt verhoogd, er komt een indexsprong, er wordt bespaard op openbare diensten, trein en bus worden duurder... En dat wordt door de regering allemaal voorgesteld met het argument: 'er is geen alternatief'", zegt Guido Driessens, voorzitter van PVDA Geraardsbergen. "Wij willen aantonen dat er wél een alternatief is."
 
De studiedienst van de PVDA werkte een plan uit voor "sociale, ecologische en democratische vernieuwing". Dat plan, het Cactusplan genoemd, moet 22 miljard euro opbrengen, vooral afkomstig van een rechtvaardige fiscaliteit, strijd tegen fiscale fraude en het kiwimodel (een systeem van openbare aanbesteding in de gezondheidszorg). "Met dat geld kan dan geïnvesteerd worden in onderwijs, gezondheidszorg, sterkere pensioenen, sociale woningen, maar ook openbaar vervoer, groene energie, enz. We voorzien ook een deel voor de afbetaling van de staatsschuld", aldus Guido Driessens. "Het is een totaalplan dat het verzet van de komende weken en maanden moet inspireren en aanmoedigen."
 
Driessens benadrukt dat iedereen welkom is op de voorstelling van het Cactusplan op 28 november. "Dit gaat over de sociale zekerheid, de rechten, de job en de toekomst van iedereen. Logisch dan ook dat we ernaar uitkijken om de mening te horen van iedereen."
 
Koen Hostyn, parlementair medewerker van de PVDA-fractie in de Kamer, komt het plan uitvoerig toelichten op vrijdag 28 november, om 20 uur, in café De Koning van Engeland, Kohoorstraat 2, Zarlardinge.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 nov 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief