GERAARDSBERGEN - Het ideeënhuis organiseert een tentoonstelling rond Jacques Van Melkebeke

C21

GERAARDSBERGEN - Het ideeënhuis organiseert een tentoonstelling rond Jacques Van Melkebeke

Melk
Repro foto
 

U kent Jacques Van Melkebeke niet? Hij werd precies 110 jaar geleden geboren (12 december 1904). Vriend en medewerker van Hergé; ontwerper van sommige kaften van Kuifje. Zonder hem zou Kuifje nooit in Tibet of op de maan zijn geweest.

Jacques Van Melkebeke was een begenadigd tekenaar, schilder en graveur.  Zijn onderwerpen zijn naakt, katten en zelfportretten. Jacques Van Melckebeke en Hergé groeiden beiden op in de Brusselse Marollen. Ze leerden elkaar kennen bij de scouts. Van Melckebeke was medewerker van Hergé, zeg maar de man in de schaduw. Hij was reporter voor Le Soir in de vooroorlogse periode en hij was redacteur en chef van het Journal de Tintin.
Het ideeënhuis gelegen in de Vredestraat in Geraardsbergen organiseert een tentoonstelling rond rond het oeuvre van Van Melkebeke  met originele tekeningen en schilderijen.De tentoonstelling van 4 tot 16 december. De openingsreceptie heeft plaats op vrijdag 4 decmber om 19.00 uur. Open op zaterdag en zondag van 14 tot 18 uur; op maandag van 11 tot 14 uur.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 nov 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief