Recupel, de intercommunale ILVA en de Kringwinkel zamelen in GERAARDSBERGEN 5.263kg afgedankte elektro-apparaten in

C21

Recupel, de intercommunale ILVA en de Kringwinkel zamelen in GERAARDSBERGEN 5.263kg afgedankte elektro-apparaten in

Rot_geraardsbergen6
Ingezonden foto
 

Afgelopen maandag organiseerde Recupel zijn nationale inzamelactie Recupel on Tour in Geraardsbergen. Via dit initiatief werkt Recupel samen met lokale intercommunale ILVA en de Kringwinkel om afgedankte elektro-apparaten in te zamelen. Tijdens de inzamelactie in Geraardsbergen zamelde Recupel 5.263 kg afgedankte toestellen in. 2.552 kg van de ingezamelde toestellen gaat naar het netwerk van de Kringwinkel. De resterende 2.711 kg (defecte toestellen) wordt door Recupel gerecycleerd.

De inzamelactie rond Recupel on Tour staat in het teken van het ophalen en recycleren van AEEA, Afgedankte Elektrische en Elektronische Apparaten. Met de komst van een nieuwe Europese richtlijn die nieuwe doelstellingen stelt voor de ophaling en recyclage van Afgedankte Elektro Apparatuur legt Recupel de klemtoon bij nieuwe initiatieven om de consument gemakkelijker afgedankte apparaten te laten afgeven. Recupel ziet jaarlijks ondanks zijn inspanningen nog te veel afgedankte apparaten opduiken tussen huishoudelijk afval in plaats van aan de inzamelpunten in het containerpark of bij de detailhandel.
“Wij zijn erg tevreden met de grote opkomst aan onze recyclagemobiel in Geraardsbergen“, zegt Peter Sabbe, general manager van Recupel. “We haalden ongeveer 5.263 kg aan afgedankte apparaten op. Dit zijn apparaten waarvan de kostbare grondstoffen gerecycleerd kunnen worden. Wat natuurlijk het meeste telt is dat iedereen die naar onze recyclagemobiel kwam nu ook weet waar naartoe met zijn afgedankte elektro-apparaten.”
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 nov 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief