Jongsocialisten onderzoeken onveiligheidsgevoel in GERAARDSBERGEN

C21

Jongsocialisten onderzoeken onveiligheidsgevoel in GERAARDSBERGEN

Editiepajot_jimmy_godaert_jongsocialisten_geraardsbergen_27112014
foto Jimmy Godaert
 

Veel mensen voelen zich niet veilig op straat. Vaak is het niet écht onveilig, maar ervaart men een sterk onveiligheidsgevoel. De Jongsocialisten (JS) van Geraardsbergen willen weten hoe de vork in de steel zit. Ze voeren een onderzoek naar het onveiligheidsgevoel in het centrum van Geraardsbergen. Concreet willen ze nagaan op welke plaatsen de mensen zich het meest onveilig voelen.

"Het onveiligheidsgevoel wordt vaak geassocieerd met mensen van een zekere leeftijd", zegt JS-lid Celien De Gauquier, "maar ik weet uit ervaring dat ook veel jonge mensen daar mee worstelen". Vooral jonge vrouwen voelen zich vaak niet veilig op straat. "Of daar een reden toe is of niet hangt sterk af van de situatie", aldus De Gauquier, "maar het gevoel van onveiligheid op zich is ook een probleem om aandacht aan te besteden".

 

"Veiligheid is een moeilijk thema", zegt JS-voorzitter Stijn De Bock, "zeker voor socialisten!'. De sociaaldemocraten hebben het van oudsher moeilijk met zaken als veiligheid en het onveiligheidsgevoel. "Daar is eigenlijk geen enkele reden toe", vindt De Bock, "als de mensen zich onveilig voelen, dan moeten we daar iets proberen aan te doen". Daartoe moet je eerst weten hoe de vork in de steel zit. JS zal dus via een enquête peilen op welke plaatsen in het stadscentrum mensen zich het vaakst onveilig voelen.

 

"Ik heb de JS het advies gegeven om in eerste instantie het onveiligheidsgevoel te onderzoeken in het stadscentrum", zegt politieraadslid Bram De Geeter (sp.a), "daar is de problematiek wellicht het grootst". Bovendien zijn de plaatsen in het stadscentrum ook voor een grote groep mensen herkenbaar. "Op termijn kunnen we verder onderzoek voeren naar de oorzaken van het onveiligheidsgevoel", aldus De Geeter.

 

Je kan de enquête invullen via https://nl.surveymonkey.com/s/jsveiligheid of via de Facebookaccount van Jongsocialisten Geraardsbergen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 nov 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief