Dorpsraad GOEFERDINGE wil veiliger verkeer in de deelgemeente

C21

Dorpsraad GOEFERDINGE wil veiliger verkeer in de deelgemeente

708228_201412040741488797822
Foto: © Jimmy Godaert
 

De dorpsraad van Goeferdinge wil meer verkeersveiligheid in de Zarlardingestraat en stapt zelf met enkele suggesties naar het stadsbestuur om dit te realiseren.

Uit  een rondvraag bij de inwoners blijkt dat die zich zorgen maken over de verkeersveiligheid van de Zarlardingestraat, tussen de Hogeweg en de Kastanjestraat. Om dit probleem aan te pakken, werkte de dorpsraad enkele voorstellen uit. Die worden nu voorgelegd aan de stedelijke verkeerscommissie voor verder onderzoek.

Zo wil de dorpsraad een fietssuggestiestrook in het gedeelte van de Zarlardingestraat vanaf de Veldstraat richting Geraardsbergen. Er zijn nu wel al afremmende verkeerskussens en verplaatsbare blokken die de weg versmallen. De dorpsraad wil die blokken weg en in de plaats een fietsstrook.

Verderop zijn er bochten en daar gingen al enkele auto’s rechtdoor en belandden tegen de gevels. Op die plaatst dient een verkeerssluis  te komen. Daarvoor kunnen de blokken gebruikt worden die hogerop in de Zarlardingestraat toch overbodig zijn wat ook de kosten zal drukken.

De dorpsraad pleit ook voor de aanleg van trottoirs in de Zarlardingestraat, in het gedeelte vanaf de Rattenhoek tot de Veldstraat. In de Schoolstraat en de Marktweg mag men  50 kilometer per uur rijden, maar bijna niemand houdt zich aan deze snelheidsbeperking. Aan de zijwegen is er geen voorrang van rechtsregeling meer. Het opnieuw invoeren van deze regeling zou nochtans het verkeer kunnen afremmen.

Tenslotte is er nog  het kruispunt van de Marktweg met de Astridlaan. Daar staan er betonblokken om het afslaande verkeer te begeleiden. Die zijn heel moeilijk zichtbaar in het donker. Reflectoren zouden hier aangewezen zijn .

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 dec 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief