GERAARDSBERGEN - Marnixring Vlaamse Ardennen viert 40ste verjaardag

C21

GERAARDSBERGEN - Marnixring Vlaamse Ardennen viert 40ste verjaardag

Marnix
Ingezonden foto
 

Op zaterdag was er hoog bezoek in Geraardsbergen: ter gelegenheid van de 40ste verjaardag van Marnixring Vlaamse Ardennen kwam voor één keer niet Sinterklaas, maar wel Minister van Cultuur Sven Gatz naar de Oudenbergstad om de jarige serviceclub in de bloemetjes te zetten.

De viering startte met een academische zitting met gelegenheidstoespraken door lokaal voorzitter Louis Aelbrecht, nationaal voorzitter Jan Verleysen, burgemeester Guido De Padt en Vlaams Minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brussel Sven Gatz, wiens ouders beiden uit Geraardsbergen afkomstig zijn. Minister Gatz zette in zijn eigen, vlotte stijl zijn cultuurbeleid voor de komende legislatuur uiteen. Daarop volgde een receptie met Geraardsbergse mattentaarten, overgoten met de lokale bieren Ghulden Cop en Muurken. Nadien volgde nog een rondleiding doorheen het stadscentrum onder leiding van Filip Van Trimpont, voorzitter van de heemkundige kring Gerardimontium. Het feest werd afgesloten met een vriendenmaal in restaurant Abtenhuis.

De Marnixring is een serviceclub die zich in het bijzonder inzet voor het behoud en de bevordering van de Nederlandse taal en cultuur.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 dec 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief