GERAARDSBERGEN - Actie in 50 kleinere stations voor meer en betere treinen

C21

GERAARDSBERGEN - Actie in 50 kleinere stations voor meer en betere treinen

Jg

In 50 kleinere stations in Vlaanderen en Brussel voert Groen actie voor meer en betere treinen. Inge Boon (Groen Geraardsbergen): “Pendelaar, scholier of gewoon een bezoekje met de trein. Met de nieuwe dienstregeling wordt het moeilijker door dalend aanbod en duurdere tickets. Enkele grote lijnen gaan er op vooruit maar in de kleinere stations wordt het allemaal moeilijker. Dat is ook in Geraardsbergen het geval. Groen Geraardsbergen voert actie op vrijdag 12 december om 6u30 in het station van Geraardsbergen.

Het aanbod neemt af, vooral in de kleinere stations. Vroege en late treinen verdwijnen, op regionale lijnen worden treinen geschrapt en de prijzen stijgen maar dienstverlening gaat er op achteruit. Bovendien plant de regering Michel bijkomende besparing van 2,1 miljard euro. “Groen wil een halt aan de besparingen en opnieuw investeren in infrastructuur en comfortabele treinen.”
Sinds de laatste dienstregelingswijziging van 1998, is het aantal reizigers toegenomen met 70%. Maar de investeringen volgen het stijgend aantal gebruikers niet. “Groen wil de investeringen in infrastructuur en treinen versterken door de fiscale ondersteuning van bedrijfswagens, die jaarlijks 4 miljard euro kost, af te bouwen. Pendelaars verdienen een stipte, vlotte en comfortabele treinrit.”
In deze stations voert Groen vrijdag actie: Aalter, Maria-Aalter, Bellem, Hansbeke, Landegem, Lochristi, Melle, Merelbeke, Kapellen, Diest, Vilvoorde, Hoeilaart, Puurs, Ninove, Temse, Zottegem, Brugge, Oostkamp, Knokke-Heist, Drongen, Deinze, Aalst, Geraardsbergen, Beveren, Dendermonde, Turnhout, Kapellen, Essen, Kalmthout, Heist-op-den-Berg (2 stations), Berlaar (2 stations), Overpelt, Lommel, Bilzen , Brussel (enkele stations), Leuven, Oostende, Torhout, Asse.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 dec 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief