OCMW GERAARDSBERGEN treedt toe tot Netwerk Geestelijke Gezondheidszorg

C21

OCMW GERAARDSBERGEN treedt toe tot Netwerk Geestelijke Gezondheidszorg

Logo_copy

Het OCMW van Geraardsbergen treedt toe tot het netwerk Geestelijke Gezondheid Aalst-Dendermonde-Sint-Niklaas. “Met aansluiting tot het netwerk willen we onze hulp aan psychisch kwetsbare personen nog meer versterken”, zegt voorzitter David Larmuseau.

Elk jaar hebben 700.000 Vlamingen (of 1 op 4 Vlamingen) op één of andere manier nood aan hulp bij psychische aandoeningen. Vanuit deze wetenschap is het duidelijk dat het toekomstige zorglandschap mensen met psychische aandoeningen veel beter moet ondersteunen bij hun persoonlijk en maatschappelijk herstel.

In Geraardsbergen neemt het Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg (Abdijstraat 2-4) deze taak op zich. Het Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg verleent ambulante zorg aan personen met psychische, psychosociale en psychiatrische problemen. Een team van psychologen, psychiaters, assistenten in de psychologie, maatschappelijk werkers en logopedisten staan er in voor de begeleiding.

 Om het aanbod van psychische hulpverlening in Geraardsbergen nog beter uit te bouwen heeft de ocmw-raad beslist aan te sluiten bij het Netwerk Geestelijke Gezondheidszorg Aalst, Dendermonde, Sint Niklaas.

Het netwerk geestelijke gezondheidszorg is een initiatief van een aantal actoren in de geestelijke gezondheidszorg. Deze organisaties bundelen de krachten om een beter antwoord te kunnen bieden op de toenemende vraag naar geestelijke gezondheidszorg. Hierdoor wordt hulp toegankelijker, kan een ziekenhuisopname vermeden of uitgesteld worden en is er meer zorg op maat mogelijk en kan er ook ondersteuning geboden worden aan de directe omgeving van de hulpvrager.

In de regio Aalst-Dendermonde-Sint-Niklaas werd een netwerk geestelijke gezondheidszorg opgericht door diverse organisaties die actief zijn in de eerste-, de tweede- en de derdelijns gezondheidszorg. Een multidisciplinair team zal de begeleiding opnemen van psychisch kwetsbaren en hen een kwaliteitsvolle en toegankelijke gezondheidszorg aanbieden. Op die manier kunnen zij professioneel begeleid worden.

Met de aansluiting tot dit netwerk, wil het ocmw van Geraardsbergen haar hulp en dienstverlening aan psychisch zwakkeren in onze maatschappij versterken. Binnen het ocmw wordt gekeken om lokalen ter beschikking te stellen aan de dienstverlenende organisaties uit het netwerk.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 dec 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief