GERAARDSBERGEN - Mieke vander Schueren neemt deel aan verkiezings Schoonste Boerin van Vlaanderen

C21

GERAARDSBERGEN - Mieke vander Schueren neemt deel aan verkiezings Schoonste Boerin van Vlaanderen

Dsc_0058
 

Mieke Vander Schueren neemt deel aan de verkiezing Schoonste Boerin van Vlaanderen, een wedstrijd waarin men op zoek  gaat naar de ideale ambassadrice voor de landbouwstiel.

De wedstrijd De Schoonste Boerin van Vlaanderen 2015-2016 wil vooral enkele clichés doorbreken en de boerin als een ondernemende en wereldwijze vrouw in beeld brengen. Mieke Vander Schueren kreeg de interesse voor de landbouw met de paplepel ingegeven. Ze is in Idegem opgegroeid op een boerderij waar ze aan akkerbouw doen en koeien houden.

Haar vader Guido was tot aan zijn dood veearts en moeder Regina is nog steeds zoals haar broer actief op het landbouwbedrijf. Mieke is zelf een melkvee-inspecteur met een passie voor koeien.

De familie Vander Schueren is heel ondernemend want in 2013 kwamen er naast het landbouwbedrijf ook nog vakantiewoningen in een gerestaureerde vierkantsboerderij ‘ De Valeriushoeve’ in Zandbergen bij. Ook organiseert Mieke en haar familiekinderfeestjes waarbij ze de kids op een leuke manier in contact brengen met het landbouwleven.

De Schoonste Boerin van Vlaanderen is niet zomaar een missverkiezing, maar gaat op zoek naar boerinnen met pit en persoonlijkheid. De kandidaten moeten tonen uit welk hout ze gesneden zijn maar dat mag wel voor een wedstrijd waarbij de hoofdprijs een tractor is. Een kolfje naar de hand van Mieke want zij is Belgisch kampioene tractorpulling en ze zit in een damesteam dat aan koordtrekken doet. Mieke weet dus van aanpakken en zal tijdens de finale op 17 januari al haar troeven uitspelen om het tot ambassadrice van de Vlaamse boerinnen te schoppen.

 www.schoonsteboerin.be en stemmen voor Mieke kan via http://www.farmcafe.be. Mieke heeft ook een eigen website http://www.boerin-mieke.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 dec 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief