GERAARDSBERGEN viert zijn sportkampioenen

C21

GERAARDSBERGEN viert zijn sportkampioenen

Ok2a8618
Ingezonden foto
 

Op vrijdag werden in  het Arjaantheater  de Geraardsbergse kampioenen in de zomersporten gehuldigd en werd het resultaat van de verkiezing der sportlaureaten bekend gemaakt. Een vrij talrijk publiek was getuige van een genietbare sportavond.  De dansgroep van BXS zorgde voor een aangename sfeer tussen de verschillende voordrachten der sporters.

Een tiental sporters mochten terugblikken op het behalen van een titel van kampioen.  Jonas Gerain en Stijn Devulder waren provinciaal kampioen als atletiek beoefenaar. Guy De Landsheer (atletiek), Kaat Coppez en Lisa Cleys (tennis) en Thijs Roelen (zwemloop)  werden Vlaams kampioen. Melissa Spitaels (zwemmen), Evelien Timbermont (judo) en Koen Van Rie (triathlon) mochten de tricolore trui in ontvangst nemen in hun respectieve klasse en sporttak.

Er werden ook ploegen bij de huldiging betrokken: bij Tennisclub Velina werden zowel  de “Heren 35” en de “Heren 70” bekroond met de titel van Oost-Vlaams kampioen. De U-15 van K.S.V. Geraardsbergen waren de beste voetbalploeg van hun gewestelijke reeks. Kaatsclub “Op & Over” Grimminge mocht fier zijn op zijn twee ploegen die Vlaams Kampioen geworden zijn, namelijk de miniemen en de 1ste ploeg in Nationale.

Daarna werden de zes sportlaureaten bekend gemaakt van de diverse reeksen. De voorzitter van de jury: Jonny De Cooman, kondigde de genomineerden aan terwijl ze hun opwachting maakten aan het podium.  Emmanuel Lion verzorgde de toelichtingen omtrent de in aanmerking genomen prestaties en Schepen voor sport: Véronique  Fontaine en de Voorzitter van de sportraad: Jonny Lampens,  overhandigden de  kunstwerken aan de kandidaat-laureaten.

De verkozen laureaten zijn: K.B.C. Ons Huis (biljart) als cluborganisator van het nationaal drie banden tornooi met de beste Belgische en tevens wereldbiljarters. De Mulder Wilfried, clubssecretaris van kaatsclub “Op & Over”  Grimminge als sportverdienstelijke.

Bij de jeugdploegen werden de miniemen van kaatsclub “Op & Over” Grimminge gelauwerd, Spitaels Melissa als Belgische kampioene bij de kadetten, zwemmen in open water,  lange afstand – schoolslag , reeks “min 18j.”, de ploeg  heren 35/3 van tennisclub “Velina” die  provinciaal kampioen geworden zijn en Van Rie Koen [+18j.] werd Belgisch kampioen triathlon bij de + 40heren.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 dec 2014
Jimmy Godaert
Author :
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief