GERAARDSBERGEN - Fibona zamelt boeken, cd's, strips, dvd’s in ten voordele Natuurpunt Boven-Dender

C21

GERAARDSBERGEN - Fibona zamelt boeken, cd's, strips, dvd’s in ten voordele Natuurpunt Boven-Dender

Dsc05707
Foto: © Jimmy Godaert
 

Stichting Fibona (www.fibona.be) organiseert financiële acties ten voordele van natuurbeschermingsprojecten. Het idee van de stichting is drie jaar geleden ontstaan, tijdens één van de begeleide wandelingen die Natuurpunt aanbiedt aan het grote publiek. Geconfronteerd met enkele minder fraaie plannen van grondeigenaars stelden wandelaars vast dat aankoop door natuurverenigingen de beste garantie is om gebieden met waardevolle natuur te vrijwaren voor allerhande bedreigingen. Maar alhoewel het overgrote deel van de aankoopkosten wordt gesubsidieerd door de overheid, moeten de lokale natuurverenigingen instaan voor een eigen financiële inbreng, de “restfinanciering”. Lokale vrijwilligers moeten dus allerlei activiteiten organiseren die geld in het laatje brengen. Een vereniging die extra financiële steun biedt maakt het mogelijk om meer gebied aan te kopen.

Om geld bijeen te brengen zamelt Stichting Fibona objecten zoals boeken, vinylplaten en CD’s in, die online en op marktjes en beurzen worden verkocht.Nog tot maart 2015 loopt een inzamelactie ten voordele van Natuurpunt Boven-Dender.  De opbrengst  gaat integraal naar de financiering van natuur aankoopprojecten in de regio Geraardsbergen-Lierde. Natuurpunt Boven-Dender wil met het geld hun natuurreservaten uitbouwen en in het bijzonder de Boelaremeersen. Ze hebben dit voorjaar nogal wat aankopen kunnen afronden in dit gebied in de Dendervallei tussen de Baronie van Boelare en de Denderbrug in Schendelbeke. Hier heeft Natuurpunt  net geen 10 ha graslandgebied aangekocht. Daarnaast beheerden ze al ongeveer 40 ha bos met open zones.

In de nieuwe percelen concentreert de vereniging zich vooral op het herstel van een dotterbloemgrasland, waarbij ze vooral het bloemrijke aspect terug willen herstellen. Hiervoor werd de ruigte gemaaid en afgevoerd, zodat tijdens het volgend voorjaar echte koekoeksbloem, pinksterbloem en misschien wel grote ratelaar terug tot bloei kan komen.  Met de opbrengst van de actie van Fibona hopen ze de uitbouw van  2 ha (4 voetbalvelden) van de 10 ha te kunnen financieren.

Wie een schenking wil doen, kan Fibona contacteren via 0487/73433 of fibona@yahoo.com. Een vrijwilliger komt de materialen afhalen of deze  kunnen ook bij Carlos D’Haeseleer in de Strichtstraat 8, 9570 Lierde thuis gebracht worden. Graag een seintje vooraf op tel nr 054 41 87 09.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 jan 2015
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief