GERAARDSBERGEN - Padstappers eren krakelingenfeest met tocht

C21

GERAARDSBERGEN - Padstappers eren krakelingenfeest met tocht

Affichekrakelingen2015

Op woensdag 25 februari 2015, enkele dagen na het Krakelingenfeest, organiseert wandelvereniging Padstappers de Krakelingentocht. Dat het Krakelingenfeest de laatste tijd wat meer aandacht kreeg, komt de Padstappers goed uit. Er zijn weinig verenigingen die een tocht kunnen benoemen naar UNESCO-werelderfgoed. Voeg daarbij de goede reputatie waarover deze wandelvereniging beschikt en men weet dat het opnieuw een succesnummer wordt.

Steeds zicht op de Oudenberg en wandelen langs heel wat natuur.

De uitvalsbasis ligt deze keer in Viane, wat verder weg van het stadscentrum. Geen zicht op de kapel, maar wel de Oudenberg, de plaats waar het feest van Krakelingen plaats vindt.

Om helemaal in de sfeer te komen, voorzien ze voor elke deelnemer een “Mastelle”. Niet de harde zoals die op zondag wordt uitgeworpen, maar eentje gemaakt van lekker eetbaar brooddeeg.

Padstappers kiezen resoluut voor rustige wegen.

Deze keer kiezen de Padstappers voor omlopen richting Bever. Regelmatig zal men de pas aangebrachte paaltjes van het wandelnetwerk Pajottenland kruisen en hier en daar vindt men toch nog een niet aangeduide voetweg. Weinige verenigingen maken zo intens gebruik van stille paden als de Padstappers. Langs heel wat verloren gewaande voet- en veldwegen krijgen de deelnemers de mogelijkheid om afstanden van 7, 10, 16, 18 en 22 km te wandelen, voor elk wat wils dus. Waar de wegen te modderig worden, zullen alternatieve omlopen voorzien worden, zodat elke wandelaar aan zijn trekken komt.

Vanaf 10 km is er een centrale rustpost voorzien in de Parochiezaal van Bever. Daar kan men aan democratische prijzen genieten van een natje en een droogje, even tot rust komen en een praatje slaan met bevriende wandelaars.

Waarom niet eens de wandelschoenen aantrekken?

Zoals u ziet, opnieuw heel wat wandelgenot in de Parel van de Denderende Vlaamse Ardennen en het Pajottenland.

Deelnemen aan de tocht kost 1,50 € (gratis “Mastelle” inbegrepen), federatieleden betalen op vertoon van hun lidkaart 1,10 €.

Start en aankomst: zaal “Parochiezaal”, Beverstraat 2, Viane-Geraardsbergen.

Wie wenst deel te nemen kan zich aanmelden tussen 8u en 15u. Na het inschrijven kan men op eigen tempo de gekozen afstand bewandelen. De Padstappers brengen daarvoor enkele honderden pijltjes aan, waarop hun logo met een mattentaart staat afgebeeld. Wie graag de omlopen vooraf wil bekijken of wat extra info wenst kan naar http://www.padstappers.be.

Eens de aankomst bereikt, kan men nog even nakaarten bij een lekkere mattentaart, een geurige tas koffie, een pannenkoek of een smakelijke pint bier. Kortom, redenen genoeg om op woensdag 25 februari naar Viane te komen en een mooie winterwandeling te ondernemen van 7, 10, 16,18 of 22 km.

Info parcours: Martens Kurt, Denderstraat 36 – 9500 Geraardsbergen – 0479/41 09 20

Info internet: http://www.padstappers.be       Info mail: info@padstappers.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 feb 2015
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief