Dorpsraad ZANDBERGEN gekant tegen afsluiting overweg

C21

Dorpsraad ZANDBERGEN gekant tegen afsluiting overweg

Zandbergen_overweg
Foto: © Jimmy Godaert
 

Om de veiligheid te verhogen overweegt Infrabel, de beheerder van de spoorweginfrastructuur, enkele overwegen aan spoorwegen af te sluiten. Ook de overweg in Zandbergen, die de Middenstraat met de Beekstraat verbindt, valt hieronder. De dorpsraad van Zandbergen kwam snel in actie met een petitie tegen de afsluiting.

Petitie tegen afsluiting

In overleg met de betrokken gemeentebesturen, bekijkt Infrabel momenteel de afsluiting van enkele spoorwegen om de veiligheid te verbeteren. De overweg wordt dan afgesloten voor het  gemotoriseerd verkeer met betonnen blokken, een fiets- en voetgangersdoorsteek wordt wel voorzien. De overweg in Zandbergen (Middenstraat-Beekstraat) staat mee in hun plan.

Het stadsbestuur van Geraardsbergen vroeg naar de mening van de betrokken inwoners via de dorpsraad in Zandbergen. Andy Vanbellinghen, voorzitter dorpsraad: ‘Het afschaffen van de overweg aan de Middenstraat creëert een erg gevaarlijke situatie in de Beekstraat en aan Loeist, aangezien al het verkeer doorheen deze smalle straat moet verlopen. Ook de overweg aan het station van Zandbergen is niet voorzien op zo’n hoog verkeersvolume. We trokken dan ook meteen de straat op en vroegen naar de mening van enkele Zandbergenaren die in de omliggende straten wonen. Intussen verzamelden we al meer dan 50 handtekeningen tegen de afsluiting die we aan het stadsbestuur overhandigden.’

Op basis van deze petitie zal het Geraardsbergse stadsbestuur aan Infrabel een negatief advies geven over de sluiting van deze overweg, die trouwens nog maar net volledig vernieuwd werd.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 mrt 2015
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief