Caroline Devacht uit VIANE in spoor van de pelgrims

C21

Caroline Devacht uit VIANE in spoor van de pelgrims

25236809158
Foto: © Jimmy Godaert

Caroline Devacht uit Viane vertrok donderdag naar Spanje voor een avontuurlijke tocht te paard. Ze zal er  deel uit maken van een expeditie die probeert een oude bedevaartsroute opnieuw open te stellen.  De route verbindt het Franse Lourdes met de Spaanse pelgrimsstad El Rocio.

 Caroline Devacht is niet aan haar proefstuk toe want vorig  jaar trok ze te paard door Frankrijk tot aan de Spaanse grens, in het gezelschap van haar hond. Aan het einde van de rit hadden ze 1.500 kilometer afgelegd. Aan deze tocht wordt nu een vervolg gebreid . Ze vertrok vrijdag met een groepje andere ruiters vanuit Lourdes richting het Spaanse bedevaartsoord El Rocio. Jaarlijks komen daar rond 25 mei zowat 1 miljoen pelgrims samen en daar zijn ook 8.000 ruiters bij.

Het zal voor het eerst zijn dat deze expeditie  ondernomen wordt en dit is goed voor  een tocht van zo’n 1.300 kilometer. Ze zijn een soort van expeditieteam dat via aloude wegeltjes de route heropent. Nadien wordt het parcours bewegwijzerd en kan het een alternatief bieden voor de bekende maar overbevolkte pelgrimsweg naar Santiago de Compostella.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 mrt 2015
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jimmy GODAERT | 08 mrt 2024

archief