GERAARDSBERGEN - Swishing met de Groenen Dikken

C21

GERAARDSBERGEN - Swishing met de Groenen Dikken

Dsc_1508
Foto: © Jimmy Godaert
 

Sinds kort heeft het KA Geraardsbergen er een bekende figuur bij: de Groenen Dikken. Deze fictieve figuur werd in het leven geroepen door 3 leerkrachten die samen een groene wind door de school willen laten waaien. Mevr. Impens, mevr. Saeyens en mevr. De Padt bundelden hun krachten om leerlingen aan de hand van kleine initiatieven bewust te laten denken over en te laten werken aan duurzaamheid. De eerste activiteit ging door op woensdag 1 april: een Swishing!

Swishing staat voor een combinatie van shoppen en swappen, het wisselen van kledij. Het is vooral een trend in grote steden, maar het KA moest zeker en vast niet onderdoen. Heel wat leerlingen en leerkrachten brachten in de loop van de week voor het event mooie en hippe kledingstukken, vaak miskopen, binnen die in hun kast een stille dood tegemoet gingen. Per kledingstuk kregen de jongeren swishingpunten, die ze konden gebruiken tijdens het evenement om nieuwe items te scoren en hun kleerkast weer op te vrolijken. Het leverde een namiddag vol plezier op en heel wat meisjes ,maar ook een aantal jongens, trokken met een kledijbuit naar huis.

Shoppen gekoppeld aan duurzaamheid en ethisch verantwoord ondernemen, een beter idee zal men niet snel kunnen bedenken! Kledij die niet gewisseld werd, wordt gerestyled door de leerlingen tijdens de lessen of gaat naar een goed doel. Een mooi initiatief van het KA-leerkrachtenteam!

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 apr 2015
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief