GERAARDSBERGEN - 32ste Mattentaartentocht een sportief gebeuren op de opening van het toeristisch seizoen

C21

GERAARDSBERGEN - 32ste Mattentaartentocht een sportief gebeuren op de opening van het toeristisch seizoen

Dsc_1676
Foto: © Jimmy Godaert
 

Op zondag 19 april opent de dienst Toerisme van de Stad Geraardsbergen zijn Toeristisch Seizoen. Meteen een opportuniteit om de Mattentaart in de belangstelling te zetten. Op de Markt wordt er die dag dan ook het een en ander georganiseerd. Maar er is meer, de actieve bezoeker neemt deel aan de Mattentaartentocht. Deze heuse wandelklassieker is reeds aan zijn 32ste editie toe en geniet in wandelmiddens naam en faam.

Elke deelnemer krijgt de gelegenheid om de mattentaart, de streeklekkernij met  Europees kwaliteitslabel in de Permanensje te proeven. Meteen de gelegenheid om de verbruikte suikers van de tocht weer op peil te brengen.

Opnieuw staan de Geraardsbergse “M”s in de kijker, na de eerder vermelde Mattentaart, is er natuurlijk het Manneken-Pis, de Marbol en de beruchte “Muur”. Ook deze keer zijn er drie afstanden die deze echte kuitenbijter niet onder de voeten geschoven krijgen, namelijk: 6, 10 en 14 km. Alle andere afstanden: 8, 12, 16, 22, 32 en 42 km gaan over de meest besproken Vlaamse helling van de voorbije jaren. Wie liever zijn eigen weg zoekt, kan op stap met de GPS. Twee afstanden worden hiervoor voorzien, 18 en 26 km. Wie deze afstanden wenst te wandelen, stuurt best vooraf een mail naar info@padstappers.be. Je kan vooraf installeren, de dag zelf kan je gewoon inschrijven en kan je direct op stap.

Er is een omloop van 6 en 8 km voorzien voor kinderen die wensen deel te nemen aan de fotozoektocht. Deze afstanden worden ook voorzien voor rolstoelen (6 km) en kinderwagens (6 en 8 km), via alternatieven worden de natuurpaden ontweken. Voor de ouderen is er de vragenzoektocht op de 10 en 12 km. Bij de start ontvangen de kinderen hun deelnemingsformulier.

Alle afstanden trekken door het Boelarebos. Een prachtig natuurbiotoop aan de rand van de stad. Met wat geluk treft men de bosanemoon en de boshyacint aan. Het bronrijke bos zorgt voor een witte en purperen gloed van bloemen. Sowieso al een aantrekkingspool voor elke genieter-wandelaar.

Aan natuur heeft Geraardsbergen ook geen tekort, heel wat bossen en natuurgebieden liggen op het uitgestrekte grondgebied. Zoals eerder aangehaald, het Boelarebos krijgt iedereen onder de voeten geschoven. De Kortelake is er voor de 10, 12 en 42 km wandelaars, terwijl het Bourengbos dan weer vanaf 14 km op het programma staat. De langste afstanden 32 en 42 km maken dan nog eens kennis met bosrijke omgeving rond de Bosberg. Veel van deze gebieden laten in deze tijd een prachtig tapijt aan boshyacinten, daslook, bosanemoon of dotterbloem bewonderen. Verder komen in de omlopen diverse rustige dorpjes voor. Al deze dorpskernen worden verbonden met elkaar via karrensporen, veldwegen en rustige voetwegen.

Net zoals in het verleden zullen de wandelaars verwend worden. Naast de traditionele halve mattentaart doen we er deze keer nog een kopje koffie bovenop. Wie de streeklekkernij wenst mee huiswaarts te nemen, kan ter plaatse, liefst voor de start, een meeneempakket mattentaarten aanschaffen. Na de wandeling kan het worden opgehaald.

Start- en aankomst zijn voorzien in het K.A., Papiermolenstraat 103 te Geraardsbergen. Men kan kiezen tussen 11 verschillende afstanden van 6 tot 42 km die men op eigen tempo bewandelt. De aankomstformaliteiten sluiten om 18 uur.

Het inschrijfrecht  is € 2,00 (organisatie, verzekering, koffie en halve Mattentaart inbegrepen). Leden van een erkende wandelfederatie kunnen deelnemen aan € 1,50. De best vertegenwoordigde verenigingen (minstens 20 deelnemers), ontvangen omstreeks 16u een aandenken. Wandelclub “Padstappers” hoopt u te mogen begroeten en wenst u alvast een prachtige dag in Geraardsbergen, de Denderende Parel van de Vlaamse Ardennen.

Wie nog meer info wenst kan dit vinden op www.padstappers.be, persoonlijke info kan dan weer via info@padstappers.be of 0479 410 920.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 apr 2015
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jimmy GODAERT | 08 mrt 2024

archief