MOERBEKE - Louise Vanderstappen Belgisch Kampioene schaken 2015 in de reeks meisjes -10

C21

MOERBEKE - Louise Vanderstappen Belgisch Kampioene schaken 2015 in de reeks meisjes -10

Dsc_2110
Foto: © Jimmy Godaert

Vorige  week vond in Blankenberge het Belgisch Kampioenschap schaken plaats voor de jeugd. Driehonderdvijfentwintig  schakers uit heel België kwamen er strijden om de felbegeerde titel van Belgisch Kampioen in hun reeks.  Onder hen ook Louise Vanderstappen (9) uit Moerbeke .

Louise is lid van de Geraardsbergse schaakvereniging ‘Van pion tot dame’ en wordt getraind door Geraardsbergenaar Guy Ringoir , vader van schaaktalent en kersvers Grootmeester Tanguy Ringoir.

Als provinciaal en Vlaams kampioene behoorde Louise tot de favorieten voor de titel maar vraag was nog of ze die rol waar kon maken.  Het werd uiteindelijk een strijd die tot in de negende en laatste ronde spannend bleef. Louise stond toen op de eerste plaats met een half punt voorsprong op haar achtervolgers. Gelukkig kon ze haar zenuwen in bedwang houden zodat ze na anderhalf uur spelen het punt en de titel kon binnenhalen.

Louise werd zo met een score van 8 op 9 (7 maal winst, twee maal remise) Belgisch Kampioene bij de meisjes tot en met 10 jaar. Met het verwerven van de Belgische titel mag ze ook deelnemen aan het wereldkampioenschap schaken dat dit jaar zal doorgaan in Griekenland.

Louise haar schaakavonturen zijn te volgen op haar persoonlijke blog:  http://louiseschaakt.blogspot.be/

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 apr 2015
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jimmy GODAERT | 15 jul 2024
Jimmy GODAERT | 11 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief