GERAARDSBERGEN - Ilse Heylen 7e op de Grand Prix van Zagreb (CRO)

C21

GERAARDSBERGEN - Ilse Heylen 7e op de Grand Prix van Zagreb (CRO)

Img_4522
Ingezonden foto
 

Op vrijdag 1 mei betwistte Ilse Heylen de Grand Prix te Zagreb (CRO). In haar 1e wedstrijd diende ze te kampen tegen de Braziliaanse Pereira, vice-wereldkampioene bij de junioren in 2013. Van bij de start domineert Ilse deze wedstrijd, hetgeen dan ook na een halve minuut resulteert in een straf voor Pereira. Ilse blijft domineren en net voor halfweg kan Ilse de Braziliaanse in houdgreep nemen. 20 seconden later is het ippon en stoot Ilse door naar de volgende ronde tegen de Nederlandse Birgit Ente.

Het is amper een paar weken geleden dat beide dames tegenover elkaar stonden. Ilse won toen met ippon. Ente hanteert dan ook een andere aanpak maar Ilse blijft de wedstrijd beter controleren. Op het einde van deze kamp staan er drie strafpunten op het konto van de Nederlandse en eentje voor Ilse. Net zoals in de finale van Samsun moet Ilse het, nu in de kwartfinale, opnemen tegen de Kosovaarse Distria Krasniqi.

Ilse start zeer goed aan deze kamp, dominerend en agressief. De yuko-score die Ilse ongetwijfeld in deze beginfase maakt, wordt door de scheidsrechters niet gevalideerd. Iets voor de helft van de wedstrijd kan Krasniqi, net als in de finale van Samsun, haar gevaarlijke beenbeweging doorzetten. Ilse belandt vol op de rug, ippon voor de Kosovaarse en Ilse verwezen naar de herkansingen. Toch had dit, met het toekennen van de score in de beginfase van de wedstrijd, een heel andere wedstrijd kunnen zijn….

In de herkansingen treft Ilse de Italiaanse Odette Giuffrida, de Europese juniorenkampioene van 2014. Deze kamp gaat gelijk op, geen van beide judoka’s slaagt erin om grote kansen te creëren. Na iets minder dan een minuut in de wedstrijd krijgen beide een strafpunt, een 2e volgt voor Ilse na 2,5 minuten. Op een kleine halve minuut van het einde van de kamp wordt een valse aanval van de Italiaanse niet meer bestraft. Dit had een golden score kunnen betekenen. Golden score waarin de fysieke paraatheid van Ilse een rol had kunnen spelen…

Het blijft bij een 7e plaats op deze Grand Prix van Zagreb, maar het goede gevoel, aanwezig tijdens de voorbije wedstrijden en stages, blijft ook hier aanwezig. Ilse is en blijft top en zal dat ook in de komende wedstrijden blijven bewijzen.

Podium -52 kg GP Zagreb: 1. Andrea Chitu (ROU), 2. Yulia Ryzhova (RUS), 3. Distria Krasniqi (KOS) en Agata Perenc (POL).

Volgende week zal Ilse deelnemen aan de Grand Slam van Baku (AZE) om daarna deel te nemen aan de internationale stage van Antalya (TUR). Deze stage is dan meteen de ultieme voorbereiding op de Masters (top 16 van de wereld) die eind mei in het Marokkaanse Rabat zullen plaatsvinden.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 mei 2015
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief