200 aanwezigen op inhuldiging geboorteboom - ‘Kinderen laten opgroeien in voorspoed en geluk’

C21

200 aanwezigen op inhuldiging geboorteboom - ‘Kinderen laten opgroeien in voorspoed en geluk’

742173_201504261328442094177
Foto: © Jimmy Godaert
 

De geboorteboom en een gedenkplaat met de namen van de kinderen die in 2014 in Geraardsbergen werden geboren, werd zondag ingehuldigd in de tuin van De Maretak. Ondanks het gure weer was de opkomst massaal. ‘Het is onze wens dat alle kinderen mogen opgroeien in voorspoed en geluk’, benadrukte OCMW-voorzitter David Larmuseau.

Het was zondag een gezellige bedoening in en rond de tuin van de Maretak. De ruim 200 belangstellenden werden opgewacht door een muziekband die voor een gezellige sfeer zorgde. En alle kinderen kregen een gieter en schop vanuit Huis van het Kind. Zij hielpen ook mee bij het planten van de geboorteboom en bloemenweide.

Aanknopen bij eeuwenoude traditie

Het OCMW en de Gezinsraad beslisten vorig jaar om een geboortebos aan te leggen. In sommige steden en gemeenten wordt voor elk kind een nieuwe boom aangeplant. Maar wij hebben bewust gekozen voor een symbolische aanpak. ‘Niet het aantal bomen telt, dan wel de symboliek die achter dat gebeuren schuilgaat’, vertelt OCMW-voorzitter David Larmuseau. ‘Wij knopen opnieuw aan bij een aloude traditie. Onze Keltische voorvaderen plantten bij de geboorte van elk nieuw kind ook een boom. Meer dan tweeduizend jaar terug geloofden zij dat de kinderziel en de boomgeesten nauw met elkaar verbonden waren. De Kelten waren er heilig van overtuigd dat wanneer de boom goed groeide, ook het kind gezond en gelukkig zou leven. Ook vandaag staat het planten van een boom symbool voor voorspoed en geluk. Ons geboortebos symboliseert dat ieder mens mag opgroeien in een gezonde en groene wereld.’ Naast de geboorteboom staan op een gedenkplaat de namen van de in 2014 nieuw geboren inwoners van Geraardsbergen.

Band smeden tussen jong en oud

Door de aanleg van dat bos in de tuin van de assistentiewoningen van De Maretak en het woonzorgcentrum De Populier, wil men ook een band smeden tussen de pas geboren kinderen en onze senioren die hier in een zorgzame omgeving hun oude dag doorbrengen. ‘Vanuit het OCMW stimuleren wij initiatieven die ouderen en jongeren samenbrengen’, vervolgde Larmuseau. ‘

Zwarte pupelo

De boom die werd aangeplant, is een ‘zwarte pupelo’. Hij staat bekend als een van de mooiste parkbomen omdat zijn bladeren in de herfst prachtig helder rood, oranje of geel kleuren. De pupelo kan tot tien meter hoog groeien en … duizend jaar oud worden. ‘Ik denk dus dat hij mij gaat overleven’, glimlachte de OCMW-voorzitter. Tot slot werden de aanwezigen uitgenodigd op een goedverzorgde receptie.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 mei 2015
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief